Szilágyi György: A Jobbik semmit nem változott az elmúlt tíz évben

Az elmúlt hetekben több korábbi meghatározó politikusa is elhagyta a Jobbikot, akik Jakab Péter pártelnök vezetési stílusa mellett azt a kritikát fogalmazták meg egykori pártjukkal szemben, hogy a Jobbik mára elveszítette jobboldali, nemzeti karakterét.

Erre reagálva Szilágyi György, a Jobbik alelnöke és szóvivője azt mondta a Jövő TV Reflektorban című műsorában, hogy a párt az elmúlt tíz évben semmit sem változott, ugyanazokat az elveket vallják mint korábban, csupán a világ változott meg, hiszen mára Orbán Viktor egy féldiktaturát épített ki Magyarországon.

A politikust arról a korábbi kijelentéséről is kérdeztük, hogyan szeretnének a 2010 előtti “világgal” is szakítani a jobbikosok, ha Gyurcsány Ferenc vezette DK-val és az MSZP-vel is közös listán indulnának 2022-ben. Ennek apropóján Szilágyi azt mondta, nem tartunk még ott, hogy egy közös ellenzéki listáról beszéljünk.

Szilágyi szerint nem a médiában kell üzengetnie az ellenzéki politikusoknak egymásnak, hanem tárgyalóasztal mellett kell megvitatniuk az összefogás feltételeit. Azonban azzal már szerinte mindenki egyetért az ellenzéken belül is, hogy a 106 egyéni választókörzetben meg kell állapodniuk egymással a pártoknak, hogy ott csupán egyetlen kihívója legyen a Fidesz jelöltjének. Ha szerinte ebben sikerül megegyezni, akkor lehet továbblépni a listák kérdésére.

Közös minimumokat is meg kell határoznia Szilágyi szerint az ellenzéknek, hogy kormányon majd mit fognak képviselni akár az egészségügy, az oktatás, vagy a szociális szféra kapcsán. Ebben a Jobbik nyitott minden más párttal és ellenzéki csoportosulással egyeztetni – jelentette ki a párt alelnöke.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Mi lesz így az érettségikkel?

A hétharminc vendége Sipos Ferenc Norbert, az ADOM diákmozgalom elnökségi tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,972lájkolóTetszik
329követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek