Érdektelenségbe fulladt a dunaújvárosi időközi választás

Időközi országgyűlési választást tartanak ma a Fejér megyei 4. számú választókörzetben, miután a jobbikos Pintér Tamást Dunaújváros polgármesterének választották tavaly októberben, összeférhetetlenség miatt pedig lemondott parlamenti mandátumáról.

Ahogy arról már korábban írtunk, az ellenzéki pártok egységesen a szintén jobbikos kötődésű Kálló Gergely mögé álltak be, míg a Fidesz 1990 óta példátlan módon nem saját jelöltet indít, hanem egy független aspiránst, Iváncsa polgármesterét, Molnár Tibort támogatja.

A választáson indul még a szintén független Dr. Sűrű Renáta, Dunaújváros korábbi jegyzője, a mi hazánkos Árgyelán János, Medveczki Zoltán, az 1989-ben alapított Zöldek nevű párt elnöke és Borbély József, a Tempo párt színeiben.

Nagyon kevesen mentek el szavazni

A valasztas.hu adatai szerint a választókörzetben 67 471-en jogosultak a szavazásra, amelyből 18:30-ig mindössze 28,40 százalékuk járult az urnákhoz, ez jócskán elmarad a 2018. áprilisi részvételtől, akkor ugyanis a szavazópolgárok 67,04 százaléka adta le a voksát.

Azt egyelőre nem tudni, az alacsony részvétel a Fidesznek vagy inkább az ellenzéknek kedvez majd inkább, de az kijelenthető: nem igazán sikerült bemozgatnia a Dunaújváros és környékén élőket.

Addig is, amíg várjuk a tényleges eredményeket, nézzétek meg a választás előtti napokban készült videónkat:

Dunaújvárosban csap össze a Fidesz és az ellenzék vasárnap | Jövő TV

Izgalmasnak ígérkezik a vasárnapi voksolás: az ellenzék ugyanis most először indul együtt országgyűlési választáson, de a Fidesz is új taktikát választott, önálló jelölt helyett egy függetlent támogatnak. Részletek a cikkünkben: http://www.jovotv.hu/2020/02/15/dunaujvarosban-csap-ossze-a-fidesz-es-az-ellenzek-vasarnap/ Olvasd el a híreket! http://www.jovotv.hu Lájkolj be Facebookon! https://www.facebook.com/jovotv.hu Kövess minket az Instagramon is! https://www.instagram.com/jovotelevizio/ Hallgass minket a SoundCloudon!

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Mi lesz így az érettségikkel?

A hétharminc vendége Sipos Ferenc Norbert, az ADOM diákmozgalom elnökségi tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,972lájkolóTetszik
329követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek