Rálőttek a DK újbudai irodájára

Ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs, ahol bejelentette: egy ismeretlen tettes szerdán rálőtt a DK egyik újbudai irodájára, ám személyi sérülés nem történt.

A szóvivő szerint a tettes kifejezetten a DK-t akarta támadni ezzel, ugyanis az iroda kívülről a Demokratikus Koalíció logójával és arculati elemeivel van lefóliázva. A DK feljelentést tesz az ügyben.

Barkóczi Balázs szerint ez, és a múltban történt több incidens is a több éve tartó gyűlöletpolitika eredménye, ezért felszólította a Fideszt és a kormányt, hogy hagyjon fel az uszítással és a gyűlöletpolitikával, “mielőtt ennél nagyobb baj történik”.

Újbuda DK-s alpolgármestere, Bakai-Nagy Zita is megszólalt a sajtótájékoztatón, ahol arról számolt be, hogy miután golyónyomokat találtak, rögtön értesítették a rendőrséget. A rendőrség azt feltételezi, hogy olyan fegyverrel követhették el a támadást, amely nem minősül lőfegyvernek, mégis alkalmas súlyos sérülések okozására.

Eredmény ugyan még nincs a vizsgálatoknak, mégis remélik, hogy mielőbb az eset végére tudnak járni, az irodának otthont adó utca elején ugyanis van egy térfigyelő kamera, annak felvételeit a rendőrség elemzi.

A BRFK XI. kerületi rendőrkapitánysága garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Lövésnyom a DK iroda ablakán
Kezdőlap Hírek Belföld Rálőttek a DK újbudai irodájára
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek