Egyelőre mégis Budapesten marad a Természettudományi Múzeum

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a kormány Debrecenbe költöztetné Természettudományi Múzeumot, ami az ott dolgozókat és a látogatókat is felháborította. Korábban petíciót is indítottak a projekt megakadályozásáért, múlt héten pedig egy flashmob keretében tiltakoztak a költözés ellen.

Az Index mai információi szerint Bernert Zsolt főigazgató levelet írt az intézmény dolgozóinak, melyben úgy fogalmaz, a múzeum költöztetésének ügyében személyesen egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel, és a Természettudományi Múzeumnak mégsem kell ideiglenes helyre költöznie. Fürjes Balázs államtitkár Twitter-bejegyzésében erősítette meg az Index korábbi értesülését.

Fürjes Balázs on Twitter

A Természettudományi Múzeum @termtudmuz marad a Ludovika épületében,a megújított Orczy-park mellett.Nem költözik átmeneti helyreszabadon látogatható.Ha egyszer kulcsrakészen felépül új,tágasabb otthona,akkor költözik.Legfeljebb évek múlva,és akkor is a költözés után azonnal nyit.

Ugyan a múzeumnak jelen állás szerint nem kell ideiglenes helyre költöznie, a költözés lehetősége továbbra is napirenden marad. A legújabb tájékoztatók szerint viszont nem Debrecenbe helyezik majd át a múzeumi gyűjteményt.

Úgy tűnik a kormány hallgatott az észérvekre, ugyanis a múzeum gyűjteményének jelentős része sérülékeny preparátumokból áll. A szállítás, az elemek előkészítése ezért összetett és időigényes folyamat volna. A Természettudományi Múzeum egy belsős felmérése alapján az is kiderült, hogy az intézmény dolgozóinak 87%-a semmilyen körülmények között nem vállalná a munkát az új székhelyen.

Kezdőlap Hírek Belföld Egyelőre mégis Budapesten marad a Természettudományi Múzeum
Horváth Benjámin
Újságíró, riporter

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek