Bernie Sanders nyert a New Hampshire-i előválasztáson

Bernie Sanders vermonti szenátor nyerte a demokrata előválasztás második, New Hampshire-i fordulóját, és végre a demokraták is időben tudták kihozni a végleges eredményeket, nem úgy mint Iowában.

Sanders a szavazatok 26,1%-val húzta be az előválasztás második körét, míg a második helyen az a Pete Buttigieg végzett, aki ugyan szűkösen, de meg tudta nyerni az előválasztás első fordulóját. Az indianai South Bend volt polgármestere a szavazatok 24,2 százalékát tudhatja magáénak.

Az előválasztás nagy meglepetése Elizabeth Warren massachusettsi szenátor és Joe Biden volt alelnök szereplése volt, ugyanis egyetlen delegátust sem tudtak megszerezni a nyári elnökjelölt-állító konvencióra.

Amy Klobuchar minnesotai szenátor a szavazatok 19,8 százalékát tudta megszerezni, mögötte Warren 9,4 százalékkal a negyedik, Biden pedig a voksok 8,4 százalékával az ötödik helyen végzett.

Az előválasztás következő fordulóját 10 nap múlva, február 22-én tartják Nevadában.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek