Bernie Sanders nyert a New Hampshire-i előválasztáson

Bernie Sanders vermonti szenátor nyerte a demokrata előválasztás második, New Hampshire-i fordulóját, és végre a demokraták is időben tudták kihozni a végleges eredményeket, nem úgy mint Iowában.

Sanders a szavazatok 26,1%-val húzta be az előválasztás második körét, míg a második helyen az a Pete Buttigieg végzett, aki ugyan szűkösen, de meg tudta nyerni az előválasztás első fordulóját. Az indianai South Bend volt polgármestere a szavazatok 24,2 százalékát tudhatja magáénak.

Az előválasztás nagy meglepetése Elizabeth Warren massachusettsi szenátor és Joe Biden volt alelnök szereplése volt, ugyanis egyetlen delegátust sem tudtak megszerezni a nyári elnökjelölt-állító konvencióra.

Amy Klobuchar minnesotai szenátor a szavazatok 19,8 százalékát tudta megszerezni, mögötte Warren 9,4 százalékkal a negyedik, Biden pedig a voksok 8,4 százalékával az ötödik helyen végzett.

Az előválasztás következő fordulóját 10 nap múlva, február 22-én tartják Nevadában.

Kezdőlap Hírek Külföld Bernie Sanders nyert a New Hampshire-i előválasztáson
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek