Az MSZP a férfiak nyugdíjazásán enyhítene, a Fidesz erre válaszul gyurcsányozásba kezdett

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője szerdán tartott sajtótájékoztatót, aminek témája az volt, hogy pártja a férfiaknak is lehetővé tenné a negyven év szolgálati jogviszony utáni nyugdíjba vonulást.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerint az Orbán-kormány túlságosan merevvé tette a nyugdíjazás feltételeit, ennek eredményeként pedig az is előfordulhat, hogy valaki 47 év munkaviszony után sem tud nyugdíjba vonulni.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az MSZP úgy csökkentené a nyugdíjak közötti hatalmas különbségeket, hogy a legmagasabb, sokmilliós járandóságoknak gátat szabna, a legkisebbeket pedig felzárkóztatná. A szocialista politikus szerint ennek a fedezetét egy többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetése garantálná.

Az MSZP politikusa megerősítette, pártja visszaállítaná a rokkantnyugdíjazás lehetőségét is emellet pedig kárpótolná azokat, akiktől az elmúlt években jogtalanul vonták meg ezt a járandóságot.

A Fidesz erre válaszul egy MTI-nek eljutott közleményben úgy fogalmazott, a baloldali kormányzás idején az MSZP-t nem érdekelte annyira a nyugdíjasok sorsa, mint most. “Gyurcsány és a szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat, hagyták a nyugdíjakat elértéktelenedni” – olvasható a közleményben.

A Fidesz szerint kormányzásuk óta törvény garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, nyugdíjprémiumot fizetnek, csökken a rezsi, a nyugdíjasok külön rezsiutalványt kapnak, emellett pedig tizedik éve biztosítják a “Nők 40” programot is.

Kezdőlap Hírek Belföld Az MSZP a férfiak nyugdíjazásán enyhítene, a Fidesz erre válaszul gyurcsányozásba...
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek