Az LMP az Országgyűlés elé viszi a nemzeti régiók ügyét

Az LMP javaslatára országgyűlési határozattal is megtámogatja a magyar parlament a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelmében.

Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője közleményében azt írta: “közös nemzeti ügyünk”, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Ennek érdekében javasolták, hogy a Nemzeti Összetartozás Bizottsága által korábban elfogadott állásfoglalás magasabb szinten is kihirdetésre kerüljön.

Az LMP felhívására szerdán a Fidesz és a KDNP, valamint a Jobbik és az MSZP képviselőcsoportja is jelezte, csatlakoznak a javaslathoz, valamint egyetértés alakult ki abban is, hogy a határozat a lehető leggyorsabban kerüljön az Országgyűlés elé.

Az LMP-s politikus bízik abban, hogy a határozati javaslat egy nagyobb lendületet és nyilvánosságot adhat majd a kezdeményezésnek.

Az európai polgári kezdeményezést egyébként itt lehet aláírni.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek