Az LMP az Országgyűlés elé viszi a nemzeti régiók ügyét

Az LMP javaslatára országgyűlési határozattal is megtámogatja a magyar parlament a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelmében.

Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője közleményében azt írta: “közös nemzeti ügyünk”, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Ennek érdekében javasolták, hogy a Nemzeti Összetartozás Bizottsága által korábban elfogadott állásfoglalás magasabb szinten is kihirdetésre kerüljön.

Az LMP felhívására szerdán a Fidesz és a KDNP, valamint a Jobbik és az MSZP képviselőcsoportja is jelezte, csatlakoznak a javaslathoz, valamint egyetértés alakult ki abban is, hogy a határozat a lehető leggyorsabban kerüljön az Országgyűlés elé.

Az LMP-s politikus bízik abban, hogy a határozati javaslat egy nagyobb lendületet és nyilvánosságot adhat majd a kezdeményezésnek.

Az európai polgári kezdeményezést egyébként itt lehet aláírni.

Kezdőlap Hírek Belföld Az LMP az Országgyűlés elé viszi a nemzeti régiók ügyét
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek