Gyurcsány: Mocskos liberálisok, “kommenisták”, Soros-ügynökök vagyunk a Fidesz szemében

Vasárnap délután Gyurcsány Ferenc is megtartotta évértékelőjét, ahol stílusosan, az Örömóda után kezdte meg beszédét, majd keretes szerkezetbe foglalva a délutánt, a Himnusszal fejezte be azt.

Gyurcsány szerint a DK sikeres évet zárt, ám igazán még nincs okuk az ünneplésre, ugyanis ma is háborús helyzet van Magyarországon. A pártomnál jobban érdekel a hazám, és azt látom, hogy itthon a köztársaság halott – fogalmazott. Szerinte a magyar nemzet egységének a sokszínűségek összehangolásán kellene nyugodnia, ma mégis azt látni, hogy a nemzet tagjai háborúban élnek egymással.

Gyurcsány a Srí Lanka-i pékek történetén elgondolkodva kijelentette: mind bevándorlók vagyunk a hatalom szemében, mert nem olyanok vagyunk mint ők. Szerinte a másképp gondolkodókat idegeneknek, idegen színűeknek, mocskos liberálisoknak, “kommenistáknak”, Soros-ügynököknek, patkányoknak tekintik ebben az országban. Ezért, a szeretet és az elfogadás fontosságát hangsúlyozva Gyurcsány kijelentette: a Fidesz menjen a pokolba.

Niedermüller Péter nagy port kavaró kijelentésére is kitért beszédében a pártelnök. Szerinte kollégája rosszul fogalmazott, és igazából arra gondolt, hogy ebben az országban már nem elég fehérnek, heteroszexuálisnak és kereszténynek lenni, mert akkor még ‘ő is jó csávó lenne’, ezek mellett még Fideszesnek is kell lenni. Gyurcsány szerint a Fidesz mindenkitől elvárná az azonos gondolkodást, ám ez szemben áll a Demokratikus Koalíció, és a legtöbb ellenzéki párt alapelveivel is.

Beszédének második felében Gyurcsány azt kezdte el fejtegetni, hogy minden ideológia annyit ér, amennyit az az átlag emberek hétköznapjaiban segít. Annak bebizonyítására, hogy a Fidesz megnehezítette a magyar emberek életét, egy komplett prezentációval hívta fel a figyelmet a pártelnök.

Szerinte sem a GDP-mutatók, sem a nettó-átlagbér nem fejlődött igazán Magyarország a Fidesz-kormányzat alatt, a jövedelmi egyenlőtlenségek pedig csak tovább nőttek. A DK elnöke szerint szerint ezzel Magyarország a felső 10.000 országává vált.

Nincs miért büszkének lenni erre a politikára, mert ez nem rendbe, hanem tönkre teszi a hazánkat.

FOGALMAZOTT A DK ELNÖKE

Gyurcsány ezután sorra hozta fel a Fidesz-kormányzat hibáit: szerinte a kórházak helyzete, az oktatás, a stadionépítések és a családpolitika is egyértelműen azt mutatja, hogy a kormánypárt csakis a saját igényeivel foglalkozik. Éppen ezek miatt véleménye szerint Magyarország képtelen helyt állni a digitális korban, az oktatási rendszer ugyanis olyan gyerekeket nevel ki, akik görcsösen és bezárkózottan töltik el iskolás éveiket.

Mindezek után a sajtószabadság és a korrupció kérdésében is bemutatta prezentációját a DK elnöke, majd úgy fogalmazott: ahol nincsen szabad szó, ott nincsen szabad haza. Ám itt nem ért véget diasor, ugyanis mémek egész sora következett, amin a közönség látszólag jóízűen nevetett.

Gyurcsány zárásként a 2022-es választásokról és az ellenzéki együttműködés fontosságáról beszélt, szerinte ugyanis vagy együtt győz az ellenzék, vagy sehogy. Az ellenzéki térfél szereplőiről külön-külön is kifejtette véleményét, konklúzióként csak annyit fogalmazott meg: nem egymást kell szeretniük, hanem a hazát.

Ha most nem fogadjuk el, hogy az ellenzék sokszínű, hogy fogjuk elfogadni kormányon? Vagy együtt fogunk kormányozni, vagy sehogy.

FOGALMAZOTT GYURCSÁNY.

Az évértékelőt egyébként Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán élőben is közvetítették, amit itt tudsz visszanézni:

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Mi lesz így az érettségikkel?

A hétharminc vendége Sipos Ferenc Norbert, az ADOM diákmozgalom elnökségi tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,972lájkolóTetszik
329követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek