Berágott Karácsony Gergely a Hír TV neonácikat mosdató cikke miatt

Hétvégén az előzetes tiltások ellenére megrendezésre került a Becsület napi demonstráció. A szélsőjobboldali szervezetek szombaton a Városmajori parkba szervezték az akciójukat, tőlük kellett sorfallal elválasztani az ellentüntető antifasisztákat a rendőröknek.

A megmozdulásról sokakat felháborító módon számolt be a HírTV, az alábbi szalagcímmel: antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket.

A kormánypárti média címadása Karácsony Gergely főpolgármesternél is kiverte a biztosítékot, aki Facebook bejegyzésében ezt írta: “Hogy lehet milliókat elpusztító ideológia iránt nosztalgiázó neonáci hordákat megemlékezőknek nevezi, míg hazánk demokratikus hagyományait óvó állampolgárainkat, az antifasiszta felvonulókat az őket megzavaróknak?”

A mai napon folytatódott a történet. Karácsony Gergely levélben tájékoztatta Répásy Bálintot, a Hír TV vezérigazgatóját, amíg a csatorna nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató és az antifasisztákat megkérdőjelező riportjáért, sem a főpolgármester-helyettesek, se a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai, sem Karácsony nem fog eleget tenni a Hír TV megkereséseinek, bojkottálják a csatornát.

Horváth Benjámin
Újságíró, riporter

Legfrissebb videók

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Mi lesz így az érettségikkel?

A hétharminc vendége Sipos Ferenc Norbert, az ADOM diákmozgalom elnökségi tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,972lájkolóTetszik
329követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek