A Természettudományi Múzeum maradásáért tüntettek a civilek

Közel 200 ember gyűlt össze vasárnap a Természettudományi Múzeum előtt szervezett flashmobon, ahol a résztvevők a múzeum Debrecenbe költöztetése ellen tiltakoztak, egyben álltak ki a múzeumi dolgozók mellett. Az eseményről videóbeszámolót is készített az “a Hang”.

Elefánt a porcelánboltban!

Ne költözzön a Természettudományi Múzeum!

A tervezett költöztetés során a fenti két tévedés óhatatlanul is súlyos következményekkel járna. Egyrészt a múzeum összesen csaknem 11 millió tételre rúgó anyagát, jórészt az átlagos múzeumi tárgyaknál jóval sérülékenyebb preparátumokat lehetetlen volna komolyabb károsodás nélkül a 200 kilométerre fekvő Debrecenbe szállítani.

A múzeum elköltöztetése ellen, a dolgozók egzisztenciájának védelmében, több mint tízezren írtak alá a Nemesné Singer Edina által indított petíciót az a Hang oldalán. A szervezők szerint ugyan Debrecennek is szüksége van önálló kiállításokra és gyűjteményekre, de nem a budapesti gyűjtemény teljes elszállításának árán. Úgy vélik, a múzeum Budapesten maradása nemzetstratégiai érdek, elhelyezkedése és turisztikai jelentősége miatt.

A Természettudományi Múzeum esetében körülbelül 11 millió darabos gyűjteményt kell majd Debrecenbe szállítani, ám a szállítás bonyolultabb és kockázatosabb, mint azt korábban gondolták. A múzeum gyűjteményének jelentős része sérülékeny preparátumokból áll, ezek előkészítésének és mozgatásának óriási idő- és pénzigénye van.

Security Check Required

No Description

Horváth Benjámin
Újságíró, riporter

Legfrissebb videók

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Mi lesz így az érettségikkel?

A hétharminc vendége Sipos Ferenc Norbert, az ADOM diákmozgalom elnökségi tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,972lájkolóTetszik
329követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek