fbpx

A Pesti Srácok után Gyurcsányt is letiltotta a YouTube

A napokban adta hírül a Pesti Srácok, hogy a kormánypárti hírportál YouTube-csatornáját a “közösségi irányelvek megsértése” miatt eltávolították a legnagyobb videómegosztó oldalról, mára pedig Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének videóblogja vált elérhetetlenné – szúrta ki a 444.

Az egykori miniszterelnök vlogját azért törölte a YouTube, mert több alkalommal is megsértette a szerzői jogokat a csatorna.

Ezt látja, aki felkeresi Gyurcsány Ferenc vlogját a YouTube-on. Fotó forrása: YouTube.com

A Pesti Srácok letiltása kapcsán megszólalt közösségi oldalán Schiffer András ügyvéd, az LMP egykori társelnöke is, aki azt írta: “Nincsen jogorvoslat, csak a techcégek kénye-kedve. Ez a történet már régen nem a szólásszabadság határairól szól.”

Schiffer András

Elérhetetlenné vált a PestiSracok.hu youtube-csatornája (így a pár h… éttel ezelőtti PolBeat-szereplésem is). Néhány éve a Facebook a kurucinfót tette megoszthatatlanná: az uszító tartalmak mellett Ilkei Csaba hiánypótló aktanyilvánossági tanulmányait is. Nincsen jogorvoslat, csak a techcégek kénye-kedve. Ez a történet már régen nem a szólásszabadság határairól szól.

Az egykori LMP-s politikus posztját a DK-közeli revolveroldal, a Nyugati Fény is szemlézte, amely szokásához híven beleszállt Schifferbe és gúnyos stílusú, szerző nélküli cikkében azt írta róla, fáj neki a kormánypárti hírportál YouTube-csatornájának letiltása. Íme:

Fotó forrása: nyugatifeny.hu

Ezzel szemben, akinek nem okoz gondot az értelmező olvasás, az kivette belőle, hogy Schiffer valójában arról írt, milyen súlyos probléma, hogy ennyire ki vagyunk szolgáltatva a globális techcégeknek, amelyek működésére szinte lehetetlen hatással lenni még a hazai törvényeken keresztül is.

Mindenesetre mi itt a szerkesztőségben örülnénk neki, ha mindkét csatorna újra elérhetővé válna a YouTube-on, a Nyugati Fényen pedig publicisztikában menne neki a legnagyobb videómegosztó oldalnak Mandula Viktor, amelyben nem csak Gyurcsány Ferencért, de a többi letiltott csatornáért is kardot ránt majd. Ez lenne a normális ugyanis.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.