Elempésedik a szocialista párt, jöhet a társelnöki rendszer az MSZP-ben is

Újraindul a szocialista párt elnöki tisztségéért Tóth Bertalan és szívesen látná maga mellett női társelnökként Kunhalmi Ágnest is – jelentette be az MSZP jelenlegi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorának kedd esti adásában.

A szocialisták márciusban tartják soron következő kongresszusokat, ahol az új vezetők megválasztása mellett a párt alapszabályát is módosítanák több ponton. Ilyen szervezeti átalakítás lenne például az LMP-hez és Párbeszédhez hasonló társelnöki rendszer bevezetése is, amelynek értelmében egy férfi és egy nő vezetné a jövőben az elmúlt időszakban komoly lejtmenetbe kerülő MSZP-t.

Tóthot egyébként pont ennek kapcsán hívták be tegnap este az ATV-be, a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint ugyanis a szocialista párt támogatottsága már 4 százalékra csökkent a teljes népességen belül, és a biztos pártválasztók körében is éppenhogy megugorja az 5 százalékos bejutási küszöböt.

Az MSZP elnöke szerint nem kell komolyan venni a kormányközeli Nézőpont adatait, pártja támogatottsága más intézetek felmérései alapján ugyanis továbbra is tartja 9-10 százalék körüli támogatottságát. Tóth szerint azonban amúgy sem azzal kell foglalkozniuk az ellenzéken belül, hogy melyik párt éppen hány százalékon áll, hanem hogy mit tudnak hozzátenni a 2022-es kormányváltáshoz, abban pedig az MSZP-nek még mindig fontos szerepe van.

Az egész beszélgetést egyébként itt tudod visszanézni.

Kezdőlap Hírek Belföld Elempésedik a szocialista párt, jöhet a társelnöki rendszer az MSZP-ben is
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek