fbpx

Elempésedik a szocialista párt, jöhet a társelnöki rendszer az MSZP-ben is

Újraindul a szocialista párt elnöki tisztségéért Tóth Bertalan és szívesen látná maga mellett női társelnökként Kunhalmi Ágnest is – jelentette be az MSZP jelenlegi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorának kedd esti adásában.

A szocialisták márciusban tartják soron következő kongresszusokat, ahol az új vezetők megválasztása mellett a párt alapszabályát is módosítanák több ponton. Ilyen szervezeti átalakítás lenne például az LMP-hez és Párbeszédhez hasonló társelnöki rendszer bevezetése is, amelynek értelmében egy férfi és egy nő vezetné a jövőben az elmúlt időszakban komoly lejtmenetbe kerülő MSZP-t.

Tóthot egyébként pont ennek kapcsán hívták be tegnap este az ATV-be, a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint ugyanis a szocialista párt támogatottsága már 4 százalékra csökkent a teljes népességen belül, és a biztos pártválasztók körében is éppenhogy megugorja az 5 százalékos bejutási küszöböt.

Az MSZP elnöke szerint nem kell komolyan venni a kormányközeli Nézőpont adatait, pártja támogatottsága más intézetek felmérései alapján ugyanis továbbra is tartja 9-10 százalék körüli támogatottságát. Tóth szerint azonban amúgy sem azzal kell foglalkozniuk az ellenzéken belül, hogy melyik párt éppen hány százalékon áll, hanem hogy mit tudnak hozzátenni a 2022-es kormányváltáshoz, abban pedig az MSZP-nek még mindig fontos szerepe van.

Az egész beszélgetést egyébként itt tudod visszanézni.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.