Az ombudsmanhoz fordul Szél Bernadett az új Nemzeti Alaptanterv miatt

Ombudsmanhoz fordul Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az új Nemzeti alaptanterv miatt. A képviselőnő szerint a napokban nyilvánosságra hozott NAT ugyanis sérti a gyermekek jogait.

Szél Facebook posztjában azt írja, “az új Nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetése sérti a jogbiztonság elvét, tartalmában és a tananyag mennyiségét tekintve is gyermekellenes”, ezért fordul az országgyűlési biztoshoz.

A képviselőnő megjegyezte, hogy a gyermekek sorsát alapvetően befolyásoló módosítás során biztosítani kell a kellő felkészülési időt, ezt az ombudsman már több alkalommal is kimondta korábban. Szél szerint a kormányt azonban láthatóan nem érdekli a jogbiztonság, mivel a január 31-én megjelent új NAT a szeptemberig rendelkezésre álló idő rövidségére tekintettel lehetetlenné teszi, hogy a kerettantervek és a tankönyvek időben, kellő szakmaisággal elkészüljenek, és elegendő idő legyen a tanárok felkészülésére is.

Emellett az Alaptörvény kimondja a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz való jogát is. Szél azonban úgy látja, az új NAT “azon túlmenően, hogy lehetetlenné teszi a megfelelő felkészülést az érintettek számára és ezzel figyelmen kívül hagyja a gyermekek érdekeit, ideológiai tartalmában és a tananyag mennyiségét tekintve is veszélyezteti a gyermekek megfelelő szellemi és erkölcsi fejlődését”.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek