Az ombudsmanhoz fordul Szél Bernadett az új Nemzeti Alaptanterv miatt

Ombudsmanhoz fordul Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az új Nemzeti alaptanterv miatt. A képviselőnő szerint a napokban nyilvánosságra hozott NAT ugyanis sérti a gyermekek jogait.

Szél Facebook posztjában azt írja, “az új Nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetése sérti a jogbiztonság elvét, tartalmában és a tananyag mennyiségét tekintve is gyermekellenes”, ezért fordul az országgyűlési biztoshoz.

A képviselőnő megjegyezte, hogy a gyermekek sorsát alapvetően befolyásoló módosítás során biztosítani kell a kellő felkészülési időt, ezt az ombudsman már több alkalommal is kimondta korábban. Szél szerint a kormányt azonban láthatóan nem érdekli a jogbiztonság, mivel a január 31-én megjelent új NAT a szeptemberig rendelkezésre álló idő rövidségére tekintettel lehetetlenné teszi, hogy a kerettantervek és a tankönyvek időben, kellő szakmaisággal elkészüljenek, és elegendő idő legyen a tanárok felkészülésére is.

Emellett az Alaptörvény kimondja a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz való jogát is. Szél azonban úgy látja, az új NAT “azon túlmenően, hogy lehetetlenné teszi a megfelelő felkészülést az érintettek számára és ezzel figyelmen kívül hagyja a gyermekek érdekeit, ideológiai tartalmában és a tananyag mennyiségét tekintve is veszélyezteti a gyermekek megfelelő szellemi és erkölcsi fejlődését”.

Kezdőlap Hírek Belföld Az ombudsmanhoz fordul Szél Bernadett az új Nemzeti Alaptanterv miatt
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek