fbpx

Jakab Péterék taroltak a Jobbik tisztújításán

Szombaton tartotta a Jobbik XXII. tisztújító kongresszusát, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően ellenjelölt nélkül választották meg a Jobbik új elnökét, Jakab Pétert.

A Jobbik országgyűlési képviselője az utóbbi időben emlékezetes parlamenti felszólalásaival vívott ki magának komoly hírnevet, emellett az ellenzéki együttműködés egyik legnagyobb szószólójává vált a pártján belül.

Nagy arányban, 87,8% százalékos arányban fogadták el, hogy Jakab kerüljön az elnöki székbe, ám láthatólag nem mindenki örül párton belül Jakabék előretörésének, 12,2% ellenjelölt hiányában sem támogatta Jakabot.

Az elnöki székben így Sneider Tamást fogja váltani Jakab, emellett pedig az elnökség tagjai is komoly cseréken esnek át. A Szávaly István-féle régebbi jobbikos körök és az új, Jakab Péter által vezetett csapat versenyéről szólt ez a tisztújítás, az eredmények pedig magukért beszélnek, a párt látszólag elkötelezett a néppártosodás és az ellenzéki együttműködés fontossága mellett.

Egyértelmű Jakab-hegemóniáról mégsem beszélhetünk a Jobbikon belül, ugyanis kikerült az elnöki hatáskörből az alelnökök megvétózásának lehetősége, többen attól tartottak, hogy Jakab megvétózná azokat az alelnököket, akik nem teljes mellszélességgel állnak ki mellette.

Az alelnöki tisztségeket végül Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel nyerte el, míg elnökhelyettesnek ismét a Jobbik egyetlen jelenlegi Európai Parlamenti képviselőjét, Gyöngyösi Mártont választották, szintén ellenjelölt nélkül.

Forrás: Facebook.com
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.