Jakab Péterék taroltak a Jobbik tisztújításán

Szombaton tartotta a Jobbik XXII. tisztújító kongresszusát, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően ellenjelölt nélkül választották meg a Jobbik új elnökét, Jakab Pétert.

A Jobbik országgyűlési képviselője az utóbbi időben emlékezetes parlamenti felszólalásaival vívott ki magának komoly hírnevet, emellett az ellenzéki együttműködés egyik legnagyobb szószólójává vált a pártján belül.

Nagy arányban, 87,8% százalékos arányban fogadták el, hogy Jakab kerüljön az elnöki székbe, ám láthatólag nem mindenki örül párton belül Jakabék előretörésének, 12,2% ellenjelölt hiányában sem támogatta Jakabot.

Az elnöki székben így Sneider Tamást fogja váltani Jakab, emellett pedig az elnökség tagjai is komoly cseréken esnek át. A Szávaly István-féle régebbi jobbikos körök és az új, Jakab Péter által vezetett csapat versenyéről szólt ez a tisztújítás, az eredmények pedig magukért beszélnek, a párt látszólag elkötelezett a néppártosodás és az ellenzéki együttműködés fontossága mellett.

Egyértelmű Jakab-hegemóniáról mégsem beszélhetünk a Jobbikon belül, ugyanis kikerült az elnöki hatáskörből az alelnökök megvétózásának lehetősége, többen attól tartottak, hogy Jakab megvétózná azokat az alelnököket, akik nem teljes mellszélességgel állnak ki mellette.

Az alelnöki tisztségeket végül Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel nyerte el, míg elnökhelyettesnek ismét a Jobbik egyetlen jelenlegi Európai Parlamenti képviselőjét, Gyöngyösi Mártont választották, szintén ellenjelölt nélkül.

Forrás: Facebook.com
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,466lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek