Évi két milliárdból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Karácsonyék a fővárosban

Évente nagyjából két milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy megszűnjenek a CT- és MR-várólisták Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

A főpolgármester emlékeztetett: tavaly év végén megállapodtak a kormánnyal abban, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezéséért cserébe 50 milliárd forint plusz forrást biztosítanak a főváros egészségügyi ellátásának javítására az elkövetkező öt évben. A várólisták megszűntetéséhez szükséges összeget ebből a forrásból biztosítanák.

Az erről szóló egyeztetéseket már meg is kezdte a főváros a kormánnyal, amellyel kapcsolatban Karácsony azt mondta, reális esélyt lát a megállapodásra.

Karácsony szerint a daganatos megbetegedések korai felismerése sokak életét mentené meg, ezért fontos, hogy a betegek minél előbb sorra kerüljenek a diagnosztikai vizsgálatoknál.

A bejelentésről szóló sajtótájékoztatót Karácsony Gergely Facebook oldalán élőben is közvetítették, ezt itt tudod visszanézni:

Kezdőlap Hírek Belföld Évi két milliárdból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Karácsonyék a fővárosban
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek