fbpx

Évi két milliárdból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Karácsonyék a fővárosban

Évente nagyjából két milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy megszűnjenek a CT- és MR-várólisták Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

A főpolgármester emlékeztetett: tavaly év végén megállapodtak a kormánnyal abban, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezéséért cserébe 50 milliárd forint plusz forrást biztosítanak a főváros egészségügyi ellátásának javítására az elkövetkező öt évben. A várólisták megszűntetéséhez szükséges összeget ebből a forrásból biztosítanák.

Az erről szóló egyeztetéseket már meg is kezdte a főváros a kormánnyal, amellyel kapcsolatban Karácsony azt mondta, reális esélyt lát a megállapodásra.

Karácsony szerint a daganatos megbetegedések korai felismerése sokak életét mentené meg, ezért fontos, hogy a betegek minél előbb sorra kerüljenek a diagnosztikai vizsgálatoknál.

A bejelentésről szóló sajtótájékoztatót Karácsony Gergely Facebook oldalán élőben is közvetítették, ezt itt tudod visszanézni:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.