Folytatódik a Magyarország és Lengyelország elleni eljárás

Az Európai Parlament ma nagy többséggel megszavazta a Magyarország és Lengyelország elleni, hetes cikkely alapján indított eljárást, 446 igen, 178 nem és 41 tartózkodás ellenében.

Ezzel a Parlament kijelentette, hogy a két országban megfigyelhető módon romlott a jogállamiság helyzete. Ennek értelmében a Parlament felszólította a Tanácsot, hogy tegyen határozott lépéseket az ügyben.

A döntés után így reagáltak a képviselők az Európai Parlamentben:

Plenary

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

A Tanács mellett a horvát soros EU-elnökséget is felszólították, hogy ne hagyják úgy elharapódzni a magyar és lengyel helyzetet, mint ahogy azt eddig a Parlament tette. Az ötpárti állásfoglalás ezzel azt is elfogadta, hogy az uniós támogatásokat ezentúl a jogállamiság kérdésköréhez kötik.

Fontos ehhez azt is hozzátenni, hogy a Fidesz Európai pártcsaládja, a Néppárt is azt kérte minden tagjától szerdai ülésén, hogy támogassák a határozatot, látszólag deklarálva a Fidesz perifériára-szorulását.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek