Az LMP sajtóközleményben követeli, hogy a kormány hajtson végre valódi nyugdíjemelést

Tavaly a kormány nyugdíjprémiumok kiutalásáról döntött, melynek maximális összege 22 ezer forint, átlagos összege pedig 20 ezer forint lett volna a hírek szerint. Sokan mégis csak most szembesülnek azzal, hogy a tavaly novemberben kihirdetett nyugdíjprémium egyáltalán nem épült be a nyugdíjukba, vagy csupán kis mértékben, 1/12 részben.

Orbán Viktor miniszterelnöksége óta a nyugdíjemelés mértéke az inflációt követi. Az utóbbi években a nyugdíjak a keresetekhez képest jóval kisebb százalékban emelkedtek, a nyugdíjasok vagyona gyarapodott legkevésbé.

Az LMP szerint a nyugdíjasok életkörülményeit azonnal javítani kell, a 10 éve változatlan minimálnyugdíjat 71.250 forintra kell emelni. A kormánynak garantálnia kell, hogy a nyugdíjasok akkor is megkapják a prémiumot, ha a gazdasági növekedés 3,5% alá csökken, továbbá biztosítani kell, hogy a nyugdíjprémium beépüljön a nyugdíjakba, olvasható Schmuck Erzsébet közleményében.

Horváth Benjámin
Újságíró, riporter

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek