fbpx

A brit nagykövet szerint nem hoz változásokat a Brexit az ott élő magyarok számára

Iain Lindsay, brit nagykövet csütörtökön reggel az M1-en beszélt arról, hogy január 31-e után, vagyis az ország Európai Unióból való kilépése után is szabadon utazhatnak a magyarok az Egyesült Királyságban 2020 végéig. Nagy-Britannia szeretné megragadni a lehetőséget, hogy megerősítse a kapcsolatokat többek közt Magyarországgal is, ezért a magyar állampolgárok továbbra is szabadon dolgozhatnak és tanulhatnak majd az országban.

Január 31-e után Nagy-Britannia lesz Magyarország legnagyobb, Unión kívüli kereskedelmi partnere, ráadásul Magyarország után az Egyesült Királyságban él a legtöbb magyar is. Mindemellett a magyar egyetemisták számára is vonzó célpontnak számítanak a brit egyetemek, így a cél az, hogy a két ország tovább mélyítse a kapcsolatait.

Nagy-Britannia a Brexit megtörténte után szigorítaná a bevándorlást, és ausztrál mintára pontrendszert vezetne be a migráció féken tartásának érdekében. Ebben a bevándorlókat képességeik, tehetségeik alapján sorolnák be egy rendszerbe. A szigetországnak nem kell többé az Európai Parlament döntéseihez sem tartania magát, így a briteknek újra kell tárgyalni azokat a gazdasági megállapodásokat is, amiket az Egyesült Királyság még az Európai Unió részeként írt alá.

Horváth Benjámin
Újságíró, riporter

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.