A brit nagykövet szerint nem hoz változásokat a Brexit az ott élő magyarok számára

Iain Lindsay, brit nagykövet csütörtökön reggel az M1-en beszélt arról, hogy január 31-e után, vagyis az ország Európai Unióból való kilépése után is szabadon utazhatnak a magyarok az Egyesült Királyságban 2020 végéig. Nagy-Britannia szeretné megragadni a lehetőséget, hogy megerősítse a kapcsolatokat többek közt Magyarországgal is, ezért a magyar állampolgárok továbbra is szabadon dolgozhatnak és tanulhatnak majd az országban.

Január 31-e után Nagy-Britannia lesz Magyarország legnagyobb, Unión kívüli kereskedelmi partnere, ráadásul Magyarország után az Egyesült Királyságban él a legtöbb magyar is. Mindemellett a magyar egyetemisták számára is vonzó célpontnak számítanak a brit egyetemek, így a cél az, hogy a két ország tovább mélyítse a kapcsolatait.

Nagy-Britannia a Brexit megtörténte után szigorítaná a bevándorlást, és ausztrál mintára pontrendszert vezetne be a migráció féken tartásának érdekében. Ebben a bevándorlókat képességeik, tehetségeik alapján sorolnák be egy rendszerbe. A szigetországnak nem kell többé az Európai Parlament döntéseihez sem tartania magát, így a briteknek újra kell tárgyalni azokat a gazdasági megállapodásokat is, amiket az Egyesült Királyság még az Európai Unió részeként írt alá.

Kezdőlap Hírek Külföld A brit nagykövet szerint nem hoz változásokat a Brexit az ott élő...

Legfrissebb videók

Leülne egy kávéra Borkaival a győri ellenzék polgármesterjelöltje? – interjú Pollreisz Balázzsal

Pollreisz Balázst, a győri ellenzék polgármesterjelöltjét kérdeztük. Videóinterjú.

Tartanak-e a magyarok egy újabb világháborútól? Megkérdeztük!

Az utca emberét kérdeztük az Irán és az Egyesület Államok között kialakult helyzetről. Meglepő válaszok születtek!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

4,346lájkolóTetszik
190követőkövető
5követőkövető
342feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek