A brit nagykövet szerint nem hoz változásokat a Brexit az ott élő magyarok számára

Iain Lindsay, brit nagykövet csütörtökön reggel az M1-en beszélt arról, hogy január 31-e után, vagyis az ország Európai Unióból való kilépése után is szabadon utazhatnak a magyarok az Egyesült Királyságban 2020 végéig. Nagy-Britannia szeretné megragadni a lehetőséget, hogy megerősítse a kapcsolatokat többek közt Magyarországgal is, ezért a magyar állampolgárok továbbra is szabadon dolgozhatnak és tanulhatnak majd az országban.

Január 31-e után Nagy-Britannia lesz Magyarország legnagyobb, Unión kívüli kereskedelmi partnere, ráadásul Magyarország után az Egyesült Királyságban él a legtöbb magyar is. Mindemellett a magyar egyetemisták számára is vonzó célpontnak számítanak a brit egyetemek, így a cél az, hogy a két ország tovább mélyítse a kapcsolatait.

Nagy-Britannia a Brexit megtörténte után szigorítaná a bevándorlást, és ausztrál mintára pontrendszert vezetne be a migráció féken tartásának érdekében. Ebben a bevándorlókat képességeik, tehetségeik alapján sorolnák be egy rendszerbe. A szigetországnak nem kell többé az Európai Parlament döntéseihez sem tartania magát, így a briteknek újra kell tárgyalni azokat a gazdasági megállapodásokat is, amiket az Egyesült Királyság még az Európai Unió részeként írt alá.

Kezdőlap Hírek Külföld A brit nagykövet szerint nem hoz változásokat a Brexit az ott élő...
Horváth Benjámin
Újságíró, riporter

Legfrissebb videók

Schiffer András a Pesti Srácok tüntetésén: A DK meghívását is elfogadtam volna

Utcára vonultak a fideszesek a "kibersztálinizmus" ellen. A kormánypárti hírportál által szervezett tüntetésen kérdeztük az est egyik szónokát, Schiffer András​ ügyvédet, az LMP egykori társelnökét.

Mégsem lehet más a politika?

Kendernay Jánossal, az LMP társelnökével beszélgettünk a párt névváltoztatásának okairól, az LMP népszavazási kezdeményezéséről és a miniszterelnök zöld fordulatáról is.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

6,043lájkolóTetszik
216követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek