Párbeszédet kezdeményez az MSZP az európai minimálbérről

A tegnapi napon Nicolas Schmitt – a foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős uniós biztos – bejelentette, az Európai Bizottság konzultációt indít az európai minimálbér kapcsán, ezután pedig az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is közölte, hogy pártja társadalmi vitába kezd a témát illetően.

Az MSZP indoklása szerint egyre nagyobb feszültségeket okoznak az uniós tagállamokban a jövedelmi különbségek, erre pedig megoldást nyújthatna szociális jogok terén az egyenlő bánásmód. Magyarországon mintegy 1,1 millió ember él a bruttó 161.000 forintos minimálbérből, ami az egyik legalacsonyabb az egész Európai Unióban, ezen javíthatna az európai minimálbér.

A párt a következő napokban az MSZP irodáiban és online is megtalálható kérdőívekkel igyekszik megismerni a magyar emberek véleményét a témával kapcsolatban. Az eredmények kiértékelése után pedig a többségi véleményt fogják képviselni mind a Magyar Országgyűlésben, mind pedig az Európai Parlamentben.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek