Ma kezdődött a fideszes Simonka György képviselő pere

A Fővárosi Törvényszék ma tartja az előkészítő tárgyalását annak a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás ügyében induló büntetőpernek, melynek vádlottja Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa, köztük felesége és unokahúga is – számolt be róla az Index.

A vádirat szerint Simonka György és társai jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat, amellyel 1,4 milliárd forint kárt okoztak.

Simonka és társai különböző beruházásokat és eszközbeszerzéseket árazhattak túl, hogy jogtalan vagyoni haszonhoz jussanak. Olcsón szereztek ingatlanokat, amiknek minimális ráfordítás után aránytalanul nőtt az értéke az értékbecslést követően. Jellemzően a beszerzett, használt eszközök is csak töredékét érték az értük kifizetett összegnek.

Simonka ugyancsak harmadrendű vádlott az ügyben, de a vádhatóság egyértelműen őt tartja a bűnszervezet vezetőjének.

A fideszes képviselő, akinek mentelmi jogát még korábban felfüggesztette az Országgyűlés, ma a sajtónak nyilatkozott a törvényszéken, ahol úgy fogalmazott:

“Nem bűnözők vagyunk, hanem áldozatok”

Simonka abban reménykedik, hogy a hatóságok is hasonló megállapításra jutnak és a bíróság ártatlannak találja majd. A vádhatóság egyébként nyolc és fél év letöltendő börtönbüntetést kért a fideszes képviselőre.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek