Balhé Törökbálinton: átállt az MSZP-s képviselő a Fideszhez, a Momentum közleményben szállt bele a szocialistákba

A 444.hu cikkéből derült ki, hogy milyen speciális helyzet alakult ki Törökbálinton az önkormányzati választások után. A településen ugyan a fideszes Elek Sándor lett a polgármester, a képviselőtestületben azonban az ellenzéknek lett többsége. A 12 fős testületbe bekerült ugyanis négy civil, egy LMP-s, egy Momentumos és egy szocialista képviselő is, szemben négy fideszes képviselővel és a kormánypárti polgármesterrel.

Így papíron a közgyűlésben 7-5 volt az arány az ellenzéki (legalábbis a nem kormánypárti) képviselők javára, azonban Szentmiklósi-Tóth Tamás szocialista képviselő, aki egyben az MSZP helyi elnöke is, egyszerűen átült a fideszes képviselőkhöz, ezzel felborítva az ellenzéki többséget a testületben és megbénítva a közgyűlést.

Nem volt ez azonban előzmény nélküli, hívja fel rá a figyelmet a 444 cikke: már az önkormányzati kampányban kiderült, hogy az egyik ellenzéki politikus összejátszik a Fidesszel, ugyanis titkos kampányanyagokat továbbított a helyi fideszes kampányfőnöknek. A szivárogtató egy bizonyos Kun Anna volt, aki ki is ugrott az ellenzéki együttműködésből és a fentebb említett Szentmiklósi-Tóth Tamással közösen indult a választáson.

Az ellenzéki összefogás ugyanis szétesett Törökbálinton és a Fidesszel szemben két csapat is indult: az egyik a civilekből, az LMP-ből, Momentumból, DK-ból és Jobbikból állt, a másikban az MSZP, Párbeszéd, Liberálisok és a Szolidaritás Mozgalom tagjai tömörültek. Szentmiklósi akkor úgy nyilatkozott a 444-nek, hogy azért léptek ki az összefogásból, mert nem értettek egyet a kampány várható hangnemével.

A szocialista jelöltnek végül nem sikerült megnyernie a körzetét, de kompenzációs listáról bejutott a közgyűlésbe, ahol a Fidesszel közösen szavazott számtalan esetben. Nem támogatta például azt az ellenzéki javaslatot, amely átláthatóbbá tette volna az önkormányzat működését, tehát hogy a települést érintő minden szerződés, vagyonnyilatkozat és pályázat legyen bárki számára nyilvános és elérhető. De a kormánypárti képviselőkkel együtt indítványozta például tavaly decemberben, hogy a fideszes Elek Sándor polgármester kapjon három havi fizetésének megfelelő jutalmat a jó munkáért.

A Momentum figyelmeztette az MSZP-t, de ők mégsem csináltak semmit

A Momentum a cikk megjelenése után közleményben reagált a törökbálinti Fidesz-MSZP összeborulásra, amelyben azt írja Fekete-Győr András pártelnök:

„A törökbálinti Momentum hónapokkal ezelőtt, már a kampányban jelezte az MSZP vezetőségének, hogy a helyi MSZP együttműködik a Fidesszel, valamint bizonyítékok voltak rá, hogy Szentmiklósi-Tóth párttársa már a nyáron összellenzéki kampány dokumentumokat juttatott a helyi fideszes kampányvezetésnek. Az MSZP vezetősége mégsem tett semmit.”

A Momentum elnöke szerint “2022-ben csak akkor lesz esélye az ellenzéknek, ha képes megtisztulni, és képes megszabadulni az olyan megélhetési ellenzékiektől, mint Szentmiklósi Tóth-Tamás. Ha az ellenzék nem számol le minél korábban a Fideszt segítő politikusaival, akkor könnyen lehet, hogy nem “csak” egy egyszerű önkormányzati többséget veszít majd el, hanem akár a kormánytöbbséget is, ezzel további éveket biztosítva Orbán Viktor ámokfutásának.”

Az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Facebook oldalán jelentette be: kezdeményezi Szentmiklósi-Tóth Tamás törökbálinti MSZP-s önkormányzati képviselő párttagságának felfüggesztését, és az MSZP-ből történő kizárását.

A pártelnök posztjában azt írja, az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Security Check Required

No Description

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek