fbpx

Már szövetségesei is vannak Szanyi Tibor mozgalmának

Együttműködési megállapodást kötött egymással az MSZP-ből nemrégiben távozott Szanyi Tibor által alapított IGEN Mozgalom és a Székely Sándor vezette Szolidaritás – ezt ma jelentették be sajtótájékoztatójukon, amelyet a Facebookon élőben is közvetítettek.

Security Check Required

No Description

Az együttműködési megállapodás aláírása alkalmából összehívott sajtótájékoztatón Székely Sándor független országgyűlési képviselő, a Szolidaritás elnöke elmondta, mivel a tavalyi októberi önkormányzati választások után egy új belpolitikai helyzet állt elő, ezért szerinte az ellenzéknek jó esélye van 2022-ben legyőznie a Fideszt. Éppen ezért érdemes lenne arról is beszélni, hogy az ellenzék milyen Magyarországot képzel el egy lehetséges kormányváltás után.

Székely szerint leginkább a baloldalon hiányzik egy erőteljes politikai program. Ennek az okát abban látja, hogy az elmúlt években a magát baloldalinak valló ellenzék főleg arról beszélt, hogy amit a Fidesz csinál az nem jó, de nem mondta el, mit kezdene kormányon az országgal.

Ennek a baloldali alternatívának a megképezése érdekében döntöttek úgy, hogy együttműködési megállapodást kötnek Szanyi Tiborral és az IGEN mozgalommal, de más szervezetek és személyek csatlakozását is várják.

Szanyi Tibor is ráerősített arra, hogy sok baloldali szavazó érezhette úgy, hogy politikai képviselet nélkül maradt az elmúlt években, ezért elsősorban őket szeretnék megszólítani és ehhez keresik ők is a partnereket, amelyet már meg is találtak a Szolidaritásban.

A tavaly szeptemberben alakult IGEN nevű mozgalmát a görögdinnyéhez hasonlította, amely belül vörös, kívül zöld. Vörös, mert elkötelezettek a baloldali értékek iránt és zöldek, mert a fenntarthatóság jegyében keresik a megoldásokat az ország és a Föld problémáira.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

A felelős kutyatartásra oktat a Dogopolis, a gazdiműhely

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában a Dogopolis, a gazdiműhely alapítóival, Erdős Istvánnal és Haskó Gabriellával beszélgettünk a felelős állattartásról, illetve arról, hogy mit tud nyújtani a kutyaiskolájuk.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,049lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szabó Tímea: Nem tagadják a Hajógyári-sziget lerombolásának tervét

A Párbeszéd képviselője hétfői parlamenti felszólalásában szembesítette a kormányt: „a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik, Csányik által uralt Orbán-gyarmat az óbudai Hajógyári-szigetet is ledózerolná.”