Már szövetségesei is vannak Szanyi Tibor mozgalmának

Együttműködési megállapodást kötött egymással az MSZP-ből nemrégiben távozott Szanyi Tibor által alapított IGEN Mozgalom és a Székely Sándor vezette Szolidaritás – ezt ma jelentették be sajtótájékoztatójukon, amelyet a Facebookon élőben is közvetítettek.

Security Check Required

No Description

Az együttműködési megállapodás aláírása alkalmából összehívott sajtótájékoztatón Székely Sándor független országgyűlési képviselő, a Szolidaritás elnöke elmondta, mivel a tavalyi októberi önkormányzati választások után egy új belpolitikai helyzet állt elő, ezért szerinte az ellenzéknek jó esélye van 2022-ben legyőznie a Fideszt. Éppen ezért érdemes lenne arról is beszélni, hogy az ellenzék milyen Magyarországot képzel el egy lehetséges kormányváltás után.

Székely szerint leginkább a baloldalon hiányzik egy erőteljes politikai program. Ennek az okát abban látja, hogy az elmúlt években a magát baloldalinak valló ellenzék főleg arról beszélt, hogy amit a Fidesz csinál az nem jó, de nem mondta el, mit kezdene kormányon az országgal.

Ennek a baloldali alternatívának a megképezése érdekében döntöttek úgy, hogy együttműködési megállapodást kötnek Szanyi Tiborral és az IGEN mozgalommal, de más szervezetek és személyek csatlakozását is várják.

Szanyi Tibor is ráerősített arra, hogy sok baloldali szavazó érezhette úgy, hogy politikai képviselet nélkül maradt az elmúlt években, ezért elsősorban őket szeretnék megszólítani és ehhez keresik ők is a partnereket, amelyet már meg is találtak a Szolidaritásban.

A tavaly szeptemberben alakult IGEN nevű mozgalmát a görögdinnyéhez hasonlította, amely belül vörös, kívül zöld. Vörös, mert elkötelezettek a baloldali értékek iránt és zöldek, mert a fenntarthatóság jegyében keresik a megoldásokat az ország és a Föld problémáira.

Kezdőlap Hírek Belföld Már szövetségesei is vannak Szanyi Tibor mozgalmának
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Leülne egy kávéra Borkaival a győri ellenzék polgármesterjelöltje? – interjú Pollreisz Balázzsal

Pollreisz Balázst, a győri ellenzék polgármesterjelöltjét kérdeztük. Videóinterjú.

Tartanak-e a magyarok egy újabb világháborútól? Megkérdeztük!

Az utca emberét kérdeztük az Irán és az Egyesület Államok között kialakult helyzetről. Meglepő válaszok születtek!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

4,346lájkolóTetszik
190követőkövető
5követőkövető
342feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek