Irán beismerte, hogy ők lőtték le az ukrán utasszállító gépet

Napokon át tartó tagadás után végül szombat hajnalban beismerte Irán, hogy ugyan nem szándékosan, de az ő hadseregük lőtte le Teherán közelében az ukrán utasszállító gépet. A hadsereg közleményét az állami tévében olvasták be, amelyben ugyan elismerték a felelősségüket, de szerintük Amerika is hibás a katasztrófáért.

Az iráni hadsereg ugyanis a legmagasabb fokú katonai készültségben volt az Egyesült Államokkal szemben kialakult feszült helyzet miatt, a Teheránból felszálló ukrán gép pedig egy katonai támaszpontjuk felé fordult, ezért nézték ellenséges gépnek és lőtték le a levegőben az utasszállítót. Közleményükben bocsánatot kértek a tragédiáért, amely 176 ártatlan ember halálához vezetett és jelezték, bíróság elé állítják a felelősöket.

A két ország közötti helyzet valóban eléggé kiélesedett, ugyanis az ukrán gép felszállása előtt néhány órával Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki két Irakban található amerikai katonai bázisra, válaszul, amiért Donald Trump amerikai elnök január 3-án egy dróntámadás keretében megölette Bagdadban Kászim Szulejmáni iráni tábornokot, a Forradalmi Gárda vezetőjét.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Palacsintázó fideszesek és a koronavírus – Itt az első Social Media Tour!

A hét legérdekesebb, vagy épp legviccesebb történései a magyar közösségi médiából. Első rész.

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

11,078lájkolóTetszik
333követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek