Feljelenti rágalmazásért az ellenzéket választási csalással vádoló fideszes politikust Pollreisz Balázs

Nekünk ugyan nincsenek közvélemény-kutatásaink, de a Fidesznél nagyon rossz számokat mérhettek, ha ilyen módszerekkel akarnak lejáratni – nyilatkozta lapunk megkeresésére Pollreisz Balázs győri ellenzéki polgármesterjelölt, akit annak kapcsán kérdeztünk, hogy mit reagál a Fidesz vádjaira, miszerint az őt támogató pártok választási csalásra készülnek a január 26-i időközi választásra.

Ezt állította róla és az őt támogató pártokról ugyanis egy mai sajtótájékoztatóján Fekete Dávid, a Fidesz városi elnöke. A kormánypárti politikus, aki Győr város alpolgármestere is, azt nyilatkozta, hogy tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják: arra kényszerítették őket korábban, hogy a Fideszre szavazzanak. A videót szerinte azért készítette az ellenzék, hogy így járassák le a kormánypártokat az időközi választáson.

Fekete szerint egy tucat ember jelentkezett már a Fidesznél azzal, hogy pénzt ajánlottak nekik vagy rákényszerítették őket arra, hogy szerepeljenek ilyen videókban, ezért hamarosan feljelentést is tesznek az ügyben.

A lapunk által megkeresett Pollreisz Balázs szerint is lejáratásról van szó, de ez inkább az ő személyének besározásáról szól. A győri ellenzéki polgármesterjelölt elmesélte, hogy még tavaly decemberben egy magát újságírónak nevező személy kért tőle találkozót egy tatabányai benzinkúton, aki valóban mutatott neki videofelvételeket, amelyeken roma emberek arról beszélnek, hogy közmunkát ajánlottak nekik azért cserébe, ha a Fideszre szavaznak, azonban már akkor is kételkedett a sztoriban.

Pollreisznek feltűnt ugyanis, hogy a videón szereplő személyek eléggé úgy beszélnek, mintha betanult szöveget mondanának fel a kamerába, ráadásul az azt firtató kérdéseire sem kapott választ, hogy kik készítették a felvételt. A magát újságírónak nevező személy azt mondta Pollreisznek, ne foglalkozzon a részletekkel, a videót ők majd nyilvánosságra hozzák, ő csak tegyen feljelentést utána az ügyben.

Az ellenzéki politikus nem firtatta tovább a dolgot és továbbsietett egy budapesti televíziós felvételre, azonban azt nem árulta el a magát újságírónak kiadó személynek, hogy a videón szereplő egyik személyt felismerte. Őt később fel is kereste Pollreisz, aki elmondta neki, pénzért cserébe szerepelt a videókon és azt is elárulta, hogy ki készítette róla a videót. Itt jön a legnagyobb csavar a történetben: Pollreisz elmondása szerint ugyanis egy KDNP-hez köthető emberről van szó.

A győri ellenzéki polgármesterjelölt ezért alig várja, hogy Fekete megtegye a feljelentést a videó miatt, ő pedig a bíróságon bebizonyíthassa, a felvétel sokkal inkább kötődik a kormánypártokhoz, mint az ellenzékhez. Emellett Pollreisz azt is megjegyezte, hétfőn nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés és rágalmazás miatt feljelenti Feketét.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek