Bemutatta programját Győr közös ellenzéki polgármester-jelöltje

Borkai Zsolt lemondása után megkezdődött a spekuláció, hogy ki vehetné át Győr vezetését. Az ellenzék látszólag hallgatott a választói akaratra és nem a választáson alulmaradt, DK-s Glázer Tímeát indította újra, hanem az MSZP-s Pollreisz Balázst, aki hétfőn be is mutatta Tiszta város! Tiszta jövő! című programját.

Pollreisz tiszta, korrupciómentes közéletet kíván megteremteni esetleges választási győzelme után, ugyanis mint fogalmazott, Borkai Zsolt vezetése alatt meghonosodott a városban a korrupció és a városnak szánt pénzek nem a lakosok, hanem a korrupt rendszer haszonélvezőihez kerültek.

A korrupció elleni küzdelemben kulcsfontosságúnak tartja a magyar és a nemzetközi hatóságokkal való együttműködést minden kétes ügyben. Ezt szolgálja a Transparency Internationelel kötött megállapodása is, ami alapvetően az átláthatóságot és a számonkérhetőséget helyezi kilátásba.

Pollreisz Balázs polgármesterjelölt… – Pollreisz Balázs

Pollreisz Balázs polgármesterjelölt programbemutató sajtótájékoztató.

Környezetvédelmi beruházások

Egy zöldebb város megteremtéséhez Pollreisz elengedhetetlennek tartja a Budapesten már élő klímavészhelyzet kihirdetését. A polgármester-jelölt kilátásba helyezte az illegális hulladéklerakók felszámolását, valamint bekamerázná az érintett területeket.

Igény szerint a lomtalanításokat is visszahozná, elsődleges célja viszont a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, a komposztálás és az újrafelhasználás ötletének népszerűsítése.

Moratóriumot rendelne el a zöldterületek védelmének érdekében, a folyóparti területeket pedig az emberek számára olyan közterekké, területekké alakítaná, ahol a sportolás és a közösségi élet gyakorlása egyaránt kivitelezhető. A mindennapi testnevelés órák miatt pedig játszótér-programot indítana.

Közlekedésfejlesztés

A polgármester-jelölt kilátásba helyezte az autós forgalom csökkentését, ám ehhez véleménye szerint először a közösségi közlekedés fejlesztését kell végrehajtani. Ennek elősegítésére létrehoznának egy olyan szolgáltatót vagy olyan szolgáltatást megrendelő központot, amely a város összes közösséget érintő közlekedési ügyét kezeli, a helyi buszközlekedést, a jegy- és bérletértékesítést, az útkezelést, az elővárosi vonatközlekedést, az elektromos rollereket, a Győr bike-ot, vagy éppen a parkolást.

A dízelüzemű buszok helyett környezetbarát járműveket vásárolnának és visszahoznák az iskolabusz-rendszert is, ezzel is csökkentve a reggeli közlekedési dugók számát. Szóba került emellett a győri belváros autómentesítése is. Mint elmondta, a városüzemeltetési cégnek minden szükséges támogatást meg fog adni, az állandó ellenőrzés viszont nem maradhat el.

Nagyberuházások

A közbeszerzések átláthatóságát biztosítani kell. A városi egyetemmel közösen kezdenének az autógyártástól független iparágak fejlesztésébe, emellett Pollreisz hozzáférést biztosítana a nyugdíjas-házakhoz, bérlakásprogramot indítana, ezzel egy időben pedig a kilakoltatási moratóriumot is kihirdetné.

Véleménye szerint a látszatberuházások helyett olyan épületekre lenne szükség, ami a győriek hétköznapjait segítik. Ezért kilátásba helyezte egy ipartörténeti múzeum, egy – legfőképpen a nyugdíjas ellátás céljára szolgáló – CT- és MR-központ, és egy ifjúsági ház építését, emellett a színházak támogatását is garantálta a polgármester-jelölt.

Lakosságsegítés

Pollreisz minden győri önkormányzati dolgozónak differenciált bérkiegészítést adna, emellett felélesztené az érdekegyeztető tanácsot is, így megindulhatna a párbeszéd a munkáltatók, a munkavállalók és a szakszervezetek között.

Emellett pályázati úton segítené a helyi kis- és középvállalkozásokat, az orvosi- vagy fogorvosi praxisukat elkezdeni kívánó szakemberek pedig szintén támogatásban részesülnének.

A győri választást január 26-án tartják.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek