Szanyi Tibor végleg szakított az MSZP-vel

Szanyi Tibor a Twitter oldalán jelentette be, hogy megszünteti tagságát az MSZP-ben. Bejegyzésében arról ír az egykori szocialista EP-képviselő, hogy a magyar baloldalon szervezeti űr van és ennek a belakásával kíván foglalkozni a jövőben.

Tibor SZANYI (MEP) on Twitter

Vízkereszt, vagy a jó boszorkány ünnepe valaminek a végét, ill. az elejét jelenti. Megszüntettem az MSZP-ben viselt tagságomat és tisztségeimet. A magyar baloldalon szervezeti űr van, s ennek belakásával kívánok foglalkozni. Aki ott van ott van, aki nincs nincs. A barátság örök.

Szanyi és a párt között már régen megromlott viszony: mindössze a harmadik helyre került az MSZP EP-listáján, így nem szerzett újra mandátumot tavaly májusban, ezután pedig gyakran kritizálta a nyilvánosság előtt is a pártvezetést. Válaszul nyáron fel is függesztették a párttagságát, ő pedig szeptemberben bejelentette, hogy Igen néven egy új, baloldali mozgalmat indít.

Az Index megkereste Szanyi Tibort, hogy nyilatkozzon az ügy kapcsán, de a lapnak is csak annyit mondott, hogy

Őrületes baloldali vákuum keletkezett Magyarországon, jelenleg nincs egyetlen valódi baloldali tömörülés sem, csak neoliberális pártok működnek

Ennél bővebb információkat azonban nem akart megosztani kilépésének hátteréről.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek