Szanyi Tibor végleg szakított az MSZP-vel

Szanyi Tibor a Twitter oldalán jelentette be, hogy megszünteti tagságát az MSZP-ben. Bejegyzésében arról ír az egykori szocialista EP-képviselő, hogy a magyar baloldalon szervezeti űr van és ennek a belakásával kíván foglalkozni a jövőben.

Tibor SZANYI (MEP) on Twitter

Vízkereszt, vagy a jó boszorkány ünnepe valaminek a végét, ill. az elejét jelenti. Megszüntettem az MSZP-ben viselt tagságomat és tisztségeimet. A magyar baloldalon szervezeti űr van, s ennek belakásával kívánok foglalkozni. Aki ott van ott van, aki nincs nincs. A barátság örök.

Szanyi és a párt között már régen megromlott viszony: mindössze a harmadik helyre került az MSZP EP-listáján, így nem szerzett újra mandátumot tavaly májusban, ezután pedig gyakran kritizálta a nyilvánosság előtt is a pártvezetést. Válaszul nyáron fel is függesztették a párttagságát, ő pedig szeptemberben bejelentette, hogy Igen néven egy új, baloldali mozgalmat indít.

Az Index megkereste Szanyi Tibort, hogy nyilatkozzon az ügy kapcsán, de a lapnak is csak annyit mondott, hogy

Őrületes baloldali vákuum keletkezett Magyarországon, jelenleg nincs egyetlen valódi baloldali tömörülés sem, csak neoliberális pártok működnek

Ennél bővebb információkat azonban nem akart megosztani kilépésének hátteréről.

Kezdőlap Hírek Belföld Szanyi Tibor végleg szakított az MSZP-vel
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek