fbpx

Szakít az egyszer használatos műanyag termékekkel az IKEA

Radikálisan átalakítja januártól kínálatát az IKEA, kivonja ugyanis valamennyi piacáról az egyszer használatos műanyag termékeket – közölte az MTI-vel a svéd lakberendezési vállalat.

Az IKEA üzleteiben így 2020-tól már nem kaphatók többek között az egyszer használatos műanyagból készült szívószálak, tányérok, poharak és evőeszközök.

Vladimir Vísek, a cseh-magyar-szlovák régió fenntarthatósági vezetője elmondta, cégük azért döntött így, mert vásárlóikat arra szeretnék ösztönözni, hogy a termékeket hosszú ideig használják és azokat részesítsék előnyben, amelyek fenntartható módon készültek.

A vállalat amellett is elkötelezte magát, hogy 2030-tól csak olyan termékeket gyárt, amelyek megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készültek, valamint támogatja a termékek felújítását és újraeladását is.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.