Szakít az egyszer használatos műanyag termékekkel az IKEA

Radikálisan átalakítja januártól kínálatát az IKEA, kivonja ugyanis valamennyi piacáról az egyszer használatos műanyag termékeket – közölte az MTI-vel a svéd lakberendezési vállalat.

Az IKEA üzleteiben így 2020-tól már nem kaphatók többek között az egyszer használatos műanyagból készült szívószálak, tányérok, poharak és evőeszközök.

Vladimir Vísek, a cseh-magyar-szlovák régió fenntarthatósági vezetője elmondta, cégük azért döntött így, mert vásárlóikat arra szeretnék ösztönözni, hogy a termékeket hosszú ideig használják és azokat részesítsék előnyben, amelyek fenntartható módon készültek.

A vállalat amellett is elkötelezte magát, hogy 2030-tól csak olyan termékeket gyárt, amelyek megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készültek, valamint támogatja a termékek felújítását és újraeladását is.

Kezdőlap Hírek Gazdaság Szakít az egyszer használatos műanyag termékekkel az IKEA
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek