Másnap már nem kellett bemenniük dolgozni azoknak a portásoknak, akik beengedték Szél Bernadettéket az EMMI-be

Öt biztonsági őrt helyeztek el az Emberi Erőforrások Minisztériumából, miután kedden beengedték Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőket az EMMI Szalay utcai épületébe – tudta meg a Jövő TV.

A három ellenzéki politikus ugyanis bojkottálta az Országgyűlés ülését, ahol éppen a képviselői jogok csorbításáról és a parlamentben renitenskedők szigorúbb büntetéséről döntöttek. Helyette inkább még utoljára ellátogattak az EMMI-be, hogy így tiltakozzanak az új szabályozás bevezetése ellen, amely szerint csak előzetesen egyeztetett módon kérhetnének tájékoztatást a jövőben a parlamenti képviselők a közintézményekben – erről Facebook oldalán számolt be Szél Bernadett.

Szél Bernadett

A magyar kormány Brüsszelben folytatja korábban megkezdett klímaü… gyi aknamunkáját: a hírek szerint a lengyelekkel és csehekkel együtt továbbra is keresztbe fekszik a 2050-re elérendő klímasemlegesség céljának. Ezzel már konkrétan az EU új “Green Deal” csomagját veszélyezteti, ami arról szólna, hogy az EU hogyan állna klímabarát pályára a következő évtizedekben.

Szél posztjában arról írt, hogy a képviselői igazolványuk felmutatása után ugyan beengedték őket a portások az épületbe, ahol a Nemzeti alaptantervről és a kötelező iskoláztatásról szerettek volna beszélni Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral, de csak az államtitkár ajtajáig jutottak.

Azt az EMMI is elismerte közleményében, hogy az államtitkárral nem sikerült egyeztetniük az ellenzéki politikusoknak, ám ez azért történt, mert a látogatás idején Maruzsa külföldön tartózkodott, helyette azonban a főosztályvezető fogadta őket és válaszolt a kérdéseikre.

A nyilatkozatban azt is kifogásolták, hogy több sajtóorgánum úgy számolt be az esettről, mintha nem engedték volna be a parlamenti képviselőket a minisztériumba, ezzel szemben szerintük senki nem korlátozta Szél Bernadettet, Hadházy Ákost és Szabó Szabolcsot, hogy szabadon mozoghassanak az épületben.

Ezért is meglepő, hogy miért mentette fel másnap mégis a munkavégzés alól és helyezte át máshova a Minisztérium őrzését is végző cég indoklás nélkül azokat a portásokat, akik a vonatkozó törvényeknek eleget téve beengedték az EMMI Szalay utcai épületébe az országgyűlési képviselőket.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tényleg lehetetlen szájmaszkhoz jutni a patikákban? Kiderítettük!

Stábunkkal kiderítettük, valóban hozzá lehet-e jutni a fővárosban a koronavírus elleni védőfelszerelésekhez. Videóriport.

Szellemvasút – Karanténshow Kelemen Annával és Ungár Péterrel a Jövő TV-n

Kelemen Anna és Ungár Péter péntek este 20 órától megfejti a világ dolgait. Bár eredetileg az Európai Unió lett volna a téma, szereplőink kicsit elkalandoztak. Sebaj.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,962lájkolóTetszik
323követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek