Vitára hívta a Független Diákparlament a 22 éves lányt, akiből államtitkár helyettest csinálnának

Vitára hívta a mozgalommá alakult Független Diákparlament Rácz Zsófiát – jelentette be Facebook-oldalán a szervezet, amely a jövőben Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom (ADOM) néven folytatja tevékenységét.

Rácz Zsófia az a 22 éves joghallgató, akit Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a helyettesének nevezne ki. Erre azután nyílt lehetőség, hogy Illés Boglárkát a Fidelitas elnökének választották, így az ő megüresedett helyére igazolnák le az egyetemista lányt.

A kinevezés híre komoly vitát váltott ki, hiszen Rácz még az egyetemet sem fejezte be, a pozíció betöltéséhez így nem rendelkezik a törvényileg előírt végzettséggel. Ez azonban nem zavarta a kormánypártokat, hiszen jelezték, törvénymódosítást kezdeményeznek annak érdekében, hogy államtitkár helyettest csinálhassanak a diplomával nem rendelkező lányból.

Az ADOM nyílt levelében azt írta a leendő ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárnak, hogy szeretnék szakmai mederbe terelni a diskurzust, amely a kinevezése kapcsán indult el, ezért nyilvános vitán beszélnék át a fiatalokat érintő fontos kérdéseket, mint például a pályakezdők lakhatási ügye, a pedagógusok alacsony bérei vagy a nyelvoktatás hazai állapota.

A teljes levél itt olvasható:

Diákparlament

‼Nyilvános vitára hívjuk Rácz Zsófia leendő ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárt! ‼ ➡ Oszd meg ezt a bejegyzést, ha Te is azt szeretnéd, hogy vállalja a nyilvános…

Kezdőlap Hírek Belföld Vitára hívta a Független Diákparlament a 22 éves lányt, akiből államtitkár helyettest...
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Leülne egy kávéra Borkaival a győri ellenzék polgármesterjelöltje? – interjú Pollreisz Balázzsal

Pollreisz Balázst, a győri ellenzék polgármesterjelöltjét kérdeztük. Videóinterjú.

Tartanak-e a magyarok egy újabb világháborútól? Megkérdeztük!

Az utca emberét kérdeztük az Irán és az Egyesület Államok között kialakult helyzetről. Meglepő válaszok születtek!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

4,346lájkolóTetszik
190követőkövető
5követőkövető
342feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek