Megszűnés szélére került a Szabad Pécs, anyagi gondok miatt felfüggeszti működését a független vidéki hírportál

A Szabad Pécs Facebook oldalán tett közzé felhívást arról, hogy pénzhiány miatt felfüggeszti a működését, ugyanis már rövid távon sem biztosított a lap finanszírozása.

Security Check Required

No Description

Az újság munkatársai azt írják, egyelőre csak felfüggesztik a működésüket, de ha nem sikerül legalább 500 rendszeres támogatót találniuk, akkor végleg be kell zárniuk a hírportált.

Ez óriási veszteség lenne, hiszen a Szabad Pécs az egyik legnépszerűbb hírforrás a kevés kormánytól függetlenül működő vidéki médiumok között. A lapot 2017-ben alapították a Dunántúli Napló egykori munkatársai, akik azután távoztak a laptól, hogy Mészáros Lőrinc felvásárolta a megyei lapokat működtető Mediaworks médiavállalatot.

A lap azzal zárja közleményét, ha sikerült elérniük a működéshez szükséges bevételt, akár többet is, azt arra fogják fordítani, hogy még több megyei és régiós tartalmat állítsanak elő a jövőben, vagy akár kisebb településeken ingyenes újságot is kiadjanak, hogy még több emberhez jussanak el a kormánytól független hírek.

Kezdőlap Hírek Belföld Megszűnés szélére került a Szabad Pécs, anyagi gondok miatt felfüggeszti működését a...
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek