fbpx

Megszűnés szélére került a Szabad Pécs, anyagi gondok miatt felfüggeszti működését a független vidéki hírportál

A Szabad Pécs Facebook oldalán tett közzé felhívást arról, hogy pénzhiány miatt felfüggeszti a működését, ugyanis már rövid távon sem biztosított a lap finanszírozása.

Security Check Required

No Description

Az újság munkatársai azt írják, egyelőre csak felfüggesztik a működésüket, de ha nem sikerül legalább 500 rendszeres támogatót találniuk, akkor végleg be kell zárniuk a hírportált.

Ez óriási veszteség lenne, hiszen a Szabad Pécs az egyik legnépszerűbb hírforrás a kevés kormánytól függetlenül működő vidéki médiumok között. A lapot 2017-ben alapították a Dunántúli Napló egykori munkatársai, akik azután távoztak a laptól, hogy Mészáros Lőrinc felvásárolta a megyei lapokat működtető Mediaworks médiavállalatot.

A lap azzal zárja közleményét, ha sikerült elérniük a működéshez szükséges bevételt, akár többet is, azt arra fogják fordítani, hogy még több megyei és régiós tartalmat állítsanak elő a jövőben, vagy akár kisebb településeken ingyenes újságot is kiadjanak, hogy még több emberhez jussanak el a kormánytól független hírek.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.