fbpx

Az ITM azt állítja, a kormány nem indított konzultációt a klímavédelemről

Pénteken írtunk róla, hogy a kormány konzultációt indított a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról. Ez az a stratégia, amelyben meghatározzák, hogy az országnak mit kell tennie a párizsi klímamegállapodásban vállalt célok elérése érdekében. 

A 30 évre szóló nemzeti stratégiát az év végéig kell elkészíteniük a tagállamoknak és 2020. január 1-ig be kell nyújtaniuk az Európai Bizottságnak, amelyről nyilvános konzultációt is kell folytatniuk. Erről azonban nem igazán tájékoztatták a széleskörű nyilvánosságot, a kormány weboldalán található hír és a hozzá tartozó kérdőív kivételével semmilyen közleményre vagy hirdetésre nem bukkantunk az interneten.

Az Innovációs és Technológia Minisztérium azonban a mai nap közleményt adott ki az ügy kapcsán, amelyben azt írják, hogy a kormány nem indított nemzeti konzultációt a klímavédelemről, csupán a Brüsszel által előírt tájékoztatási formának tesznek eleget a holnapjukon található kérdőívvel. Leszögezik azt is, ha a kormány nemzeti konzultációt akar lefolytatni a témában, akkor azt a korábbiakhoz hasonló módon fogja megtenni.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.