Az ITM azt állítja, a kormány nem indított konzultációt a klímavédelemről

Pénteken írtunk róla, hogy a kormány konzultációt indított a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról. Ez az a stratégia, amelyben meghatározzák, hogy az országnak mit kell tennie a párizsi klímamegállapodásban vállalt célok elérése érdekében. 

A 30 évre szóló nemzeti stratégiát az év végéig kell elkészíteniük a tagállamoknak és 2020. január 1-ig be kell nyújtaniuk az Európai Bizottságnak, amelyről nyilvános konzultációt is kell folytatniuk. Erről azonban nem igazán tájékoztatták a széleskörű nyilvánosságot, a kormány weboldalán található hír és a hozzá tartozó kérdőív kivételével semmilyen közleményre vagy hirdetésre nem bukkantunk az interneten.

Az Innovációs és Technológia Minisztérium azonban a mai nap közleményt adott ki az ügy kapcsán, amelyben azt írják, hogy a kormány nem indított nemzeti konzultációt a klímavédelemről, csupán a Brüsszel által előírt tájékoztatási formának tesznek eleget a holnapjukon található kérdőívvel. Leszögezik azt is, ha a kormány nemzeti konzultációt akar lefolytatni a témában, akkor azt a korábbiakhoz hasonló módon fogja megtenni.

Kezdőlap Hírek Belföld Az ITM azt állítja, a kormány nem indított konzultációt a klímavédelemről
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek