Antiszemita plakátokon támadják az Index újságíróit

Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója tett közzé Twitter oldalán fotókat arról, hogy antiszemita plakátok jelentek meg Budapesten az Index két újságírójáról.

Szabolcs Panyi on Twitter

Anti-semitic & anti-Israeli posters depicting prominent journalists Andras Dezso & Gabor Miklosi of @indexhu pop up in Budapest. Text: “We, too, came from across the border!” Miklosi was attacked, named & shamed in pro-Orban media recently, while Dezso has always been a target.

A plakátokon Miklósi Gábor és Dezső András látható, a háttérben egy izraeli zászló, nagyban a “Mi is a határon túlról jöttünk!”, kisebben pedig a “Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás” felirat olvasható.

Az Index újságíróit azért találták be a szélsőjobboldalra utaló akcióval, mert Miklósi korábban arról írt, a Puskás Aréna avatómérkőzésén nem állt fel, miközben felvidéki magyar gyerekekkel együtt énekelte a tömeg körülette az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. Erről a számról van szó egyébként:

A Puskás Aréna megnyitója – Így szólt a “Nélküled” a nemzet stadionjában

Az M4 Sport felvétele Kézilabda csatornám – CUNDER TV https://www.youtube.com/channel/UCjRYMUB_MpVWSucr5EFteRg Röplabda csatornám – RÖP-TÉR https://www.youtube.com/channel/UCvBs_rN0YnW7PGrBBipyntw Outro Track: Balázs Árpád – Bodzavirág Watch: https://www.youtube.com/watch?v=6td7e…

A kormánypárti média ezután össztűz alá vette a lap munkatársát, a TV2 Tények című műsorában például azzal a címmel számoltak be az esetről, hogy “Külhoniakat gyaláz az Index”.

Külhoniakat gyaláz az Index / Tények.hu videó

Tudatosan megalázta a külhoni magyarokat az Index újságírója, aki szintén oltt volt a Puskás Aréna megnyitóján, a VIP-páholyban. Amikor felvidéki magyar gyerekek körbesétálva a pályát énekelni kezdték a Nélküled című dalt, az egész aréna felállt, de az újságíró lázadt, tüntetőleg ülve maradt. A dalt a dzsungel könyvéhez hasonlította.

Toroczkait László, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom elnöke pedig sajtótájékoztatót tartott az Index szerkesztősége előtt, ahol arról beszélt, közösség elleni uszítás miatt feljelentést tesz a lap ellen.

A Mi Hazánk feljelenti az Indexet közösség elleni uszítás miatt

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke szerint az Index.hu hírportál a Puskás Aréna megnyitóját követően magyargyűlöletre uszító videót, véleménycikket és karikatúrát közölt.

Az Index újságírói elleni antiszemita támadást már Izrael budapesti nagykövetsége is elitélte, a kormány részéről egyelőre még senki nem reagált a plakátokra.

IzraelMagyarországon on Twitter

We strongly condemn the poster in the picture which contains anti-Semitic and anti-Israel symbols and insinuations.There is no room for racism,incitement and hate in any dialogue. We have full confidence that the relevant Hungarian authorities will have posters like this removed. https://t.co/7zYbE1ePlu

Kezdőlap Hírek Belföld Antiszemita plakátokon támadják az Index újságíróit
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek