Schmuck Erzsébet lett az LMP új női társelnöke

A zöld pártban azért kellett tisztújítást tartani, mert a májusi európai parlamenti választásokon elért csúfos eredmény miatt a teljes elnökség lemondott. A nyáron már megválasztották az elnökségi tagokat és a férfi társelnököt is Kendernay János személyében, de akkor a női társelnököt nem sikerült pótolni. Kendernayval egyébként nemrégiben interjút is készítettünk, azt itt tudjátok elolvasni.

Úgy tudjuk, akkor is Schmuck Erzsébet volt a legesélyesebb a pozícióra, azonban rá nem lehetett szavazni a nyári kongresszuson.

Mint ismert, az LMP etikai bizottsága ugyanis még a tavalyi országgyűlési választások után tiltotta el a párttisztségektől kilenc politikusát, mert a testület szerint megsértették a párt kongresszusi határozatát, amelyben arról döntöttek, hogy mind a 106 választókörzetben önállóan állít jelöltet az LMP. A megbüntetett politikusok ezzel szemben cselekedtek, amikor részt vettek a képviselőjelöltek visszaléptetésében vagy ők maguk léptek vissza más ellenzéki jelöltek javára. 

A kilenc politikus között volt az LMP-ből azóta távozó két korábbi társelnök, Hadházy Ákos és Szél Bernadett is, de büntetést kapott két országgyűlési képviselő, Schmuck Erzsébet és Ungár Péter is.

A döntés után többen is bírósághoz is fordultak, amely nemrégiben kimondta: a párt korábbi etikai bizottsága által hozott határozatok alapszabály-ellenesek voltak, másokkal szemben hozott szankciókat pedig az újonnan felálló etikai bizottság törölt el.

Így kerülhetett újra képbe Schmuck Erzsébet is a női társelnöki pozícióra, akit a zöldpárt szombati kongresszusán nagy többséggel meg is választottak. Igaz, ő volt az egyetlen jelölt a pozícióra.

A megválasztáshoz egykori párttársa, Karácsony Gergely főpolgármester is gratulált a Facebookon:

Security Check Required

No Description

Kezdőlap Hírek Belföld Schmuck Erzsébet lett az LMP új női társelnöke
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek