fbpx

Te tudtál róla, hogy a kormány éppen a klímavédelemről tart nemzeti konzultációt?

A Másfél fok oldal egyik szemfüles olvasója szúrta ki, hogy a kormány konzultációt indított a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról. Ez az a stratégia, amelyben meghatározzák, hogy az országnak mit kell tennie a párizsi klímamegállapodásban vállalt célok elérése érdekében.

A 30 évre szóló nemzeti stratégiát az év végéig kell elkészíteniük a tagállamoknak és 2020. január 1-ig be kell nyújtaniuk az Európai Bizottságnak, amelyről nyilvános konzultációt is kell folytatniuk.

Ezt elég érdekes módon oldották meg hazánkban, hiszen ilyen súlyú kérdésekről a széleskörű nyilvánosságot is tájékoztatni kellett volna. Ezzel szemben egy, a kormány weboldalán található kérdőíven túl semmilyen hirdetés nem lelhető fel az interneten arról, hogy konzultáció indult a témában.

Mindesetre most lehetőség nyílik bárki számára, hogy november 25-ig (hétfő 12 óráig) elmondja a véleményét az életünket hosszú évtizedekre meghatározó stratégáiról egy néhány perc alatt kitölthető kérdéssoron keresztül. Hajrá!

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.