Te tudtál róla, hogy a kormány éppen a klímavédelemről tart nemzeti konzultációt?

A Másfél fok oldal egyik szemfüles olvasója szúrta ki, hogy a kormány konzultációt indított a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról. Ez az a stratégia, amelyben meghatározzák, hogy az országnak mit kell tennie a párizsi klímamegállapodásban vállalt célok elérése érdekében.

A 30 évre szóló nemzeti stratégiát az év végéig kell elkészíteniük a tagállamoknak és 2020. január 1-ig be kell nyújtaniuk az Európai Bizottságnak, amelyről nyilvános konzultációt is kell folytatniuk.

Ezt elég érdekes módon oldották meg hazánkban, hiszen ilyen súlyú kérdésekről a széleskörű nyilvánosságot is tájékoztatni kellett volna. Ezzel szemben egy, a kormány weboldalán található kérdőíven túl semmilyen hirdetés nem lelhető fel az interneten arról, hogy konzultáció indult a témában.

Mindesetre most lehetőség nyílik bárki számára, hogy november 25-ig (hétfő 12 óráig) elmondja a véleményét az életünket hosszú évtizedekre meghatározó stratégáiról egy néhány perc alatt kitölthető kérdéssoron keresztül. Hajrá!

Kezdőlap Hírek Belföld Te tudtál róla, hogy a kormány éppen a klímavédelemről tart nemzeti konzultációt?
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek