fbpx

Dunaújvárosban időközi parlamenti választás lesz, egy jelölt mögé állt be a teljes ellenzék

Az október 13-i önkormányzati választásokon Pintér Tamást, a Jobbik országgyűlési képviselőjét polgármesterré választották Dunaújvárosban a Rajta Újváros Egyesület színeiben. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, ezért Pintérnek le kellett mondania országgyűlési képviselői pozíciójáról, amely miatt új választást írt ki a Nemzeti Választási Bizottság, hiszen a politikus egyéni választókerületben szerzett mandátumot.

2018 áprilisában egyébként a Jobbik mindössze ezt az egy egyéni győzelmet tudta bezsebelni, a Fejér megyei 4. számú választókerületben úgy nyert Pintér, hogy akkor a többi ellenzéki párt is állított jelöltet mellette.

Ez is megváltozott azóta, hiszen a Pintér utódjának szánt, szintén jobbikos Kálló Gergely mögé a teljes ellenzék beállt: a február 16-i választáson a Jobbikon kívül a Demokratikus Koalíció, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum és a Párbeszéd is támogatja a jelöltet – derült ki a mai összehívott sajtótájékoztatón.

Bemutatós sajtótájékoztató

Az ellenzék bemutatta Fejér megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjét, Kálló Gergelyt. A bejelentést itt tudod visszanézni ⤵️

Kálló mostanáig a Jobbik parlamenti frakciójánál dolgozott Pintér Tamás mellet, aki azt ígérte, megválasztása esetén mindent meg fog tenni, hogy a helyieket alázattal és szorgalommal képviselje az Országgyűlésben.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.