fbpx

Új elnököt választott a Momentum ifjúsági szervezete a hétvégén

Szombaton megtartotta éves tisztújító közgyűlését a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX, ahol eldőlt: nem Nagy Károly, hanem Béres Péter elnökségi tag vezeti tovább a fiatal momentumosokat – ez a leköszönő elnöke jelentette be Facebook oldalán.

Posztjában gratulált kihívójának a győzelemhez, valamint leszögezte, büszke az elmúlt években elért eredményekre. Sorait azzal zárta, hogy most az önkormányzati feladatai mellett (képviselővé választották ugyanis október 13-án a XVIII. kerületben) több időt fog tölteni családjával.

Lapunk telefonon érte utol a leköszönő elnököt, aki elmondta, nagyon szoros volt az eredmény a két elnökaspiráns között, az első körben ráadásul szavazategyenlőség alakult ki, így egy második fordulóra is szükség volt. Végül a közel 100 fős közgyűlés, 5 százalékponton belüli különbséggel ugyan, de Béresnek szavazott bizalmat.

Nagy megjegyezte, nincs benne sértettség, jó hangulatban telt a tisztújítás, fair küzdelemben maradt alul és maximálisan hisz az új elnök alkalmasságában.

A korábbi elnökségből egyébként többen nem indultak pozíciókért, a most felálló új vezetésbe még Portik Zalán, Pelek Dávid és Bíró Barna, valamint Gergely Bálint kerültek be a hétvégén.

Nagy Károly a szervezet alapításában is részt vett már, 2018 januárjától dolgozik a TizenX-ben, korábban a Fodor Gábor-féle Liberális párt ifjúsági szervezetében tevékenykedett.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

A felelős kutyatartásra oktat a Dogopolis, a gazdiműhely

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában a Dogopolis, a gazdiműhely alapítóival, Erdős Istvánnal és Haskó Gabriellával beszélgettünk a felelős állattartásról, illetve arról, hogy mit tud nyújtani a kutyaiskolájuk.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,049lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szabó Tímea: Nem tagadják a Hajógyári-sziget lerombolásának tervét

A Párbeszéd képviselője hétfői parlamenti felszólalásában szembesítette a kormányt: „a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik, Csányik által uralt Orbán-gyarmat az óbudai Hajógyári-szigetet is ledózerolná.”