Az erdők, a fák a pajzsaink a klímaváltozással szemben! – tüntettek a normafai fakivágások ellen

Ahogy arról már korábban írtunk, több mint 200 fát vágnának ki a Normafán, hogy parkolót hozzanak létre a népszerű kirándulóhelyen. A Párbeszéd és a Momentum tüntetést szervezett szombat délelőttre a Normafához a fairtás ellen, ahol a többi ellenzéki párt is képviseltette magát.

Fiatalok-idősek, gyerekesek és kutyások együtt álltak ki a Normafáért. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

A tüntetésen körülbelül 200-an vettek részt, ahol felszólalt a Párbeszédből Barabás Richárd, a párt szóvivője és Szabó Tímea országgyűlési képviselő is. Felhívták a figyelmet arra, elérkezett az idő, hogy döntsünk: egy zöldebb, fenntarthatóbb életet választunk vagy nem foglalkozunk a problémával és engedjük elpusztulni a bolygót.

Pokorni Zoltán polgármester a heves tiltakozás miatt pénteken már azt nyilatkozta, hajlandó mérsékelni a fakivágást. Erre reagálva Szabó azt mondta, ez még nem győzelem, hiszen a Normafa-projekt pontosan tükrözi, hogy a kormánypárt hogyan gondolkodik környezeti értékeinkről és a klímaváltozás mérsékléséről.

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

A momentumos Vadász Gábor szintén reagált Pokorni Zoltán nyilatkozatára, ő arról beszélt, hogy a klímaelleni harcban nincs olyan, hogy fontos és nem fontos fa, mivel ez a legértékesebb eszköz a klíma védelmében.

Élő Norbert, a DK budapesti vezetője kiemelte, hogy más környezetromboló beruházásoktól is tartanunk kell a közeljövőben, hiszen a megváltoztatott építési szabályzat lehetővé teszi lakóparkok építését is a közelben.

Az MSZP-től Mohácsi István kapott szót, aki szerint a pár éve elfogadott Normafával kapcsolatos rendezési tervet újra kell gondolni és környezetbarátabbá kell tenni.

Heltai László, az LMP budapesti elnöke. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

Miért nem szabad ma fát kivágni? Mert lehet nem nő a helyére semmi – kezdte beszédét Heltai László, az LMP budapesti elnöke, aki megjegyezte: a klímaváltozás miatt az erdők nagy része veszélyben van. Hozzátette, a másik nagy veszély a természetre nézve a fideszes pártállam és a beruházói érdekek, amelyeknek szintén gátat kell szabni.

Dorosz Dávid klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes is beszélt a demonstráció, ő kiemelte, hogy az erdők, a fák a legerősebb pajzsaink a klímaváltozással szemben, ezért nem lehet őket kivágni.

A demonstráción az országosan ismert politikusok közül még Schmuck Erzsébet LMP-s országgyűlési képviselőt, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnökét láttuk a tömegben.

Az eseményről élőben is jelentkeztünk Facebook oldalunkon, a közvetítést itt találjátok:

Jövő TV – A Párbeszéd és a Momentum közös tüntetése a…

A Párbeszéd és a Momentum közös tüntetése a normafai fakivágások ellen 🔴🎥 Élőben a Facebookon!

Kezdőlap Hírek Belföld Az erdők, a fák a pajzsaink a klímaváltozással szemben! - tüntettek a...
Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek