Szombatra tüntetést szerveznek a normafai fakivágások ellen

A 24.hu írta meg először, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya több, mint 200 fa, többségükben magas kőrisek és 250 négyzetméternyi cserje kivágásra adott engedélyt a XII. kerületi önkormányzatnak, hogy új parkolókat építhessenek a Normafán. A lap szerint a fák pótlására azonban nem kötelezték a kerületet.

A 2300 négyzetméteres területen történő fairtásra a kormányhivatal a végső határidőt 2020. február 28-ában állapította meg.

A fakivágások ellen a Szabad aHang petíciót indított, amelyet már közel 19 ezren írtak alá, a Párbeszéd pedig a Momentummal szervez közös tüntetést szombaton 10 órára a Normafához.

Az esemény Facebook oldalán azt írják, hogy a demonstráción felszól majd Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Kerpel Fronius-Gábor momentumos és Dorosz Dávid párbeszédes főpolgármester-helyettesek, Heltai László, az LMP budapesti elnöke, valamint a DK-s Élő Norbert és a szocialista dr. Moháci István is.

Kezdőlap Hírek Belföld Szombatra tüntetést szerveznek a normafai fakivágások ellen
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek