fbpx

Szombatra tüntetést szerveznek a normafai fakivágások ellen

A 24.hu írta meg először, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya több, mint 200 fa, többségükben magas kőrisek és 250 négyzetméternyi cserje kivágásra adott engedélyt a XII. kerületi önkormányzatnak, hogy új parkolókat építhessenek a Normafán. A lap szerint a fák pótlására azonban nem kötelezték a kerületet.

A 2300 négyzetméteres területen történő fairtásra a kormányhivatal a végső határidőt 2020. február 28-ában állapította meg.

A fakivágások ellen a Szabad aHang petíciót indított, amelyet már közel 19 ezren írtak alá, a Párbeszéd pedig a Momentummal szervez közös tüntetést szombaton 10 órára a Normafához.

Az esemény Facebook oldalán azt írják, hogy a demonstráción felszól majd Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Kerpel Fronius-Gábor momentumos és Dorosz Dávid párbeszédes főpolgármester-helyettesek, Heltai László, az LMP budapesti elnöke, valamint a DK-s Élő Norbert és a szocialista dr. Moháci István is.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.