fbpx

Megvan a győri időközi polgármester-választás időpontja

A győri választási bizottság meghozta a döntését, 2020. január 26-ára írták ki az új polgármester-választást. A településen a szex- és korrupcióbotrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt kell időközi voksolást tartani.

A döntés értelmében polgármesterjelölteket ajánlani és bejelenteni december 23-ig lehet, a hivatalos kampányidőszak pedig december 7-től január 26-ig tart majd.

Sajtóértesülések szerint Dézsi Csaba András kardiológust, helyi önkormányzati képviselőt indítja a Fidesz-KDNP Borkai helyett a polgármester-választáson.

Az ellenzéki oldalon nagyobb a bizonytalanság a jelölt személye körül. Az október 13-i önkormányzati választáson a DK-s Glázer Tímea volt az ellenzéki pártok közös jelöltje, aki nem sokkal maradt csak le Borkai Zsolt mögött. Ez azonban nem jelenti azt, hogy automatikusan újra őt fogják indítani a megmérettetésen.

A Momentum ugyanis bedobta, hogy Ferencvároshoz és Budapesthez hasonló módon Győrben is előválasztás döntsön arról, ki legyen az ellenzék közös jelöltje a választáson. Lapunk úgy tudja, Glázer újra megmérkőzne a polgármesteri székért, az előválasztáson is szívesen részt venne DK-s jelöltként. A többi pártnak, köztük az előválasztást javasló Momentumnak nincs még konkrét jelöltje.

Az ellenzéki előválasztást azonban nem csak a jelöltek hiánya nehezíti meg, hanem az idő és a pénz szűkössége is, ezért jelenleg nagyobb esély mutatkozik arra, hogy végül ismét a pártok közötti tárgyalások útján találják meg a közös jelöltet.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

A felelős kutyatartásra oktat a Dogopolis, a gazdiműhely

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában a Dogopolis, a gazdiműhely alapítóival, Erdős Istvánnal és Haskó Gabriellával beszélgettünk a felelős állattartásról, illetve arról, hogy mit tud nyújtani a kutyaiskolájuk.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szabó Tímea: Nem tagadják a Hajógyári-sziget lerombolásának tervét

A Párbeszéd frakcióvezetője hétfői parlamenti felszólalásában szembesítette a kormányt: „a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik, Csányik által uralt Orbán-gyarmat az óbudai Hajógyári-szigetet is ledózerolná.”