Megvan a győri időközi polgármester-választás időpontja

A győri választási bizottság meghozta a döntését, 2020. január 26-ára írták ki az új polgármester-választást. A településen a szex- és korrupcióbotrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt kell időközi voksolást tartani.

A döntés értelmében polgármesterjelölteket ajánlani és bejelenteni december 23-ig lehet, a hivatalos kampányidőszak pedig december 7-től január 26-ig tart majd.

Sajtóértesülések szerint Dézsi Csaba András kardiológust, helyi önkormányzati képviselőt indítja a Fidesz-KDNP Borkai helyett a polgármester-választáson.

Az ellenzéki oldalon nagyobb a bizonytalanság a jelölt személye körül. Az október 13-i önkormányzati választáson a DK-s Glázer Tímea volt az ellenzéki pártok közös jelöltje, aki nem sokkal maradt csak le Borkai Zsolt mögött. Ez azonban nem jelenti azt, hogy automatikusan újra őt fogják indítani a megmérettetésen.

A Momentum ugyanis bedobta, hogy Ferencvároshoz és Budapesthez hasonló módon Győrben is előválasztás döntsön arról, ki legyen az ellenzék közös jelöltje a választáson. Lapunk úgy tudja, Glázer újra megmérkőzne a polgármesteri székért, az előválasztáson is szívesen részt venne DK-s jelöltként. A többi pártnak, köztük az előválasztást javasló Momentumnak nincs még konkrét jelöltje.

Az ellenzéki előválasztást azonban nem csak a jelöltek hiánya nehezíti meg, hanem az idő és a pénz szűkössége is, ezért jelenleg nagyobb esély mutatkozik arra, hogy végül ismét a pártok közötti tárgyalások útján találják meg a közös jelöltet.

Kezdőlap Hírek Belföld Megvan a győri időközi polgármester-választás időpontja
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek