fbpx

Pár nap maradt a választási plakátok eltávolítására

A hatályos jogszabályok értelmében a választást követően egy hónap áll rendelkezésükre a jelölteknek és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák plakátjaikat. Az önkormányzati választás esetében a határidő november 12. (kedd) 16 óra.

Ezt követően bírságot szabhatnak ki azokra, akik feladatukat elmulasztották és helyettük azt a helyi önkormányzatnak kell elvégezni.

Sok településen azonban már nyoma sincs a plakátoknak, sőt van ahol a kampányban használt hirdetőkből kutyaházakat építettek egy menhely számára.

A pártok munkáját jelentősen megkönnyítheti a választók segítsége is, így azt javasoljuk, ha valahol még kint maradt választási hirdetést látsz, azt jelezd az illetékes szervezet felé.

Írhatsz közvetlenül a pártoknak, vagy a jarokelo.hu oldalon is megteheted a bejelentést, akik ezt követően felkeresik a plakátok tulajdonosait.

Ha mégis közvetlenül szeretnél bejelentést tenni, akkor a pontos hely megadásával írj e-mailt az alábbi elérhetőségek valamelyikére:

Demokratikus Koalíció: info@dkp.hu
Fidesz: kapcsolat@fidesz.hu
Jobbik: jobbik@jobbik.hu
Lehet Más a Politika: info@lehetmas.hu
Magyar Szocialista Párt: info@mszp.hu
Mi Hazánk Mozgalom: info@mihazank.hu
Momentum Mozgalom: hello@momentum.hu
Párbeszéd: info@parbeszedmagyarorszagert.hu

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.