Pár nap maradt a választási plakátok eltávolítására

A hatályos jogszabályok értelmében a választást követően egy hónap áll rendelkezésükre a jelölteknek és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák plakátjaikat. Az önkormányzati választás esetében a határidő november 12. (kedd) 16 óra.

Ezt követően bírságot szabhatnak ki azokra, akik feladatukat elmulasztották és helyettük azt a helyi önkormányzatnak kell elvégezni.

Sok településen azonban már nyoma sincs a plakátoknak, sőt van ahol a kampányban használt hirdetőkből kutyaházakat építettek egy menhely számára.

A pártok munkáját jelentősen megkönnyítheti a választók segítsége is, így azt javasoljuk, ha valahol még kint maradt választási hirdetést látsz, azt jelezd az illetékes szervezet felé.

Írhatsz közvetlenül a pártoknak, vagy a jarokelo.hu oldalon is megteheted a bejelentést, akik ezt követően felkeresik a plakátok tulajdonosait.

Ha mégis közvetlenül szeretnél bejelentést tenni, akkor a pontos hely megadásával írj e-mailt az alábbi elérhetőségek valamelyikére:

Demokratikus Koalíció: info@dkp.hu
Fidesz: kapcsolat@fidesz.hu
Jobbik: jobbik@jobbik.hu
Lehet Más a Politika: info@lehetmas.hu
Magyar Szocialista Párt: info@mszp.hu
Mi Hazánk Mozgalom: info@mihazank.hu
Momentum Mozgalom: hello@momentum.hu
Párbeszéd: info@parbeszedmagyarorszagert.hu

Kezdőlap Hírek Belföld Pár nap maradt a választási plakátok eltávolítására

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek