Nagyot nyert az ellenzéki jelölt a megismételt jászberényi polgármester-választáson

Az ellenzéki összefogás jelölte október 13-án még csupán 14 szavazattal, most majdnem 4 ezerrel győzött a megismételt jászberényi polgármester-választáson.

A valasztas.hu adatai szerint rekord részvétel mellett (62 százalék), a szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága után a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben induló Budai Lóránt 8 327 (62,9 százalék) szavazatot kapott, míg a fideszes Szabó Tamás mindössze 4 569 (34,51 százalék) voksot szerzett. A másik két jelölt nem igazán rúgott mellettük labdába, a független Dr. Magyar Levente 257 (1,94 százalék), a Mi Hazánkos Dobrosi Péter 86 (0,65 százalék) szavazatot zsákolt be.

A kormánypárti jelölt, Szabó Tamás 2010 óta volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 27 ezres település első embere. Őt padlózta most Budai, aki Facebook oldalán köszönte meg támogatóinak bizalmát, hogy másodszorra is sikerült megnyernie a polgármester-választást Jászberényben, ahol a Fidesz által emelt kifogások miatt kellett megismételni most vasárnap a voksolást.

Budai Lóránt

Köszönöm a bizalmat, Jászberény! Büszke vagyok az itt élőkre, amiért… megmutatták, hogy a jászok egy büszke, öntudatos nép, amelyet nem lehet zsarolni, fenyegetni és szabad választásában korlátozni. Boldog vagyok, hogy holnaptól már polgármesterként szolgálhatom szeretett városunk minden polgárát!

A jobbikos kötődésű, de a teljes ellenzék által támogatott Budai Lóránt így sem lesz könnyű helyzetben a helyi képviselő-testületben. A Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjei ugyanis hat képviselői helyet szereztek a közgyűlésben, a Fidesz hetet, a Mi Hazánk Mozgalom pedig egyet. Így a polgármesterrel kiegészülve a Mi Hazánkos szavazatra is szüksége lesz az ellenzéknek a közgyűlési többséghez.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek