Nagyot nyert az ellenzéki jelölt a megismételt jászberényi polgármester-választáson

Az ellenzéki összefogás jelölte október 13-án még csupán 14 szavazattal, most majdnem 4 ezerrel győzött a megismételt jászberényi polgármester-választáson.

A valasztas.hu adatai szerint rekord részvétel mellett (62 százalék), a szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága után a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben induló Budai Lóránt 8 327 (62,9 százalék) szavazatot kapott, míg a fideszes Szabó Tamás mindössze 4 569 (34,51 százalék) voksot szerzett. A másik két jelölt nem igazán rúgott mellettük labdába, a független Dr. Magyar Levente 257 (1,94 százalék), a Mi Hazánkos Dobrosi Péter 86 (0,65 százalék) szavazatot zsákolt be.

A kormánypárti jelölt, Szabó Tamás 2010 óta volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 27 ezres település első embere. Őt padlózta most Budai, aki Facebook oldalán köszönte meg támogatóinak bizalmát, hogy másodszorra is sikerült megnyernie a polgármester-választást Jászberényben, ahol a Fidesz által emelt kifogások miatt kellett megismételni most vasárnap a voksolást.

Budai Lóránt

Köszönöm a bizalmat, Jászberény! Büszke vagyok az itt élőkre, amiért… megmutatták, hogy a jászok egy büszke, öntudatos nép, amelyet nem lehet zsarolni, fenyegetni és szabad választásában korlátozni. Boldog vagyok, hogy holnaptól már polgármesterként szolgálhatom szeretett városunk minden polgárát!

A jobbikos kötődésű, de a teljes ellenzék által támogatott Budai Lóránt így sem lesz könnyű helyzetben a helyi képviselő-testületben. A Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjei ugyanis hat képviselői helyet szereztek a közgyűlésben, a Fidesz hetet, a Mi Hazánk Mozgalom pedig egyet. Így a polgármesterrel kiegészülve a Mi Hazánkos szavazatra is szüksége lesz az ellenzéknek a közgyűlési többséghez.

Kezdőlap Hírek Belföld Nagyot nyert az ellenzéki jelölt a megismételt jászberényi polgármester-választáson
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek