Zárt ajtók mögött, biztonsági emberek gyűrűjében alakult meg a győri közgyűlés

Balhéval indult csütörtökön a győri önkormányzat alakuló ülése, miután rendőrök és biztonsági őrök állták útjukat az ellenzéki szimpatizánsoknak, akik be szerettek volna jutni a nyilvános ülésre, hogy kifejezzék nemtetszésüket a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolttal szemben.

Borkai még szerdán jelentette be, az alakuló ülés után ugyan lemond polgármesteri tisztségéről, de előtte még kinevezi helyetteseit. Nem meglepő módon két fideszes politikust, Fekete Dávidot és Radnóti Ákost választotta meg a kormánypárti többségű közgyűlés Győr alpolgármestereinek.

Miközben bent zajlott az alakuló ülés, addig kint síppal, dobbal és transzparensekkel felvértezve követelték a győri ellenzéki tüntetők, ha ők nem mehetnek be, akkor Borkai Zsolt jöjjön ki hozzájuk.

Bár a sajtó képviselői jelen lehettek az ülésen, de két országgyűlési képviselőt, az LMP-s Ungár Pétert és a jobbikos Varga-Damm Andreát sem akarták beengedi az elvileg nyilvános ülésre a biztonsági őrök, hiába mutatták fel képviselői igazolványukat.

Fotó: Krizsán Csaba, MTI

Az ülés talán egyik legszürreálisabb pillanata az volt, amikor Borkai Zsolt az ellene tüntetőkre úgy reagált:

Az ellenzék kuplerájt csinál a városházából.

Ez talán nem volt a legszerencsésebb mondat Borkai szájából, aki pont abba bukott bele, hogy egy blog nyilvánosságra hozott róla olyan felvételeket, amelyeken a város meghatározó gazdasági szereplőivel egy szex partin látható prostituáltak társaságában.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek