“Gyilkos Erdogan” – zúgta a tömeg a török elnök elleni tüntetésen

Csütörtök délután 2 órakor indult a több száz fős tömeg az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatása ellen.

A tüntetők közül sokan kurd zászlóval és transzparensekkel érkeztek, amelyeken olyan feliratok voltak olvashatóak, mint a “Tömeggyilkosok” vagy a “Terrorista Erdogan”.

A demonstrációt azért szervezték a civilek, mert így akarták kifejezni tiltakozásukat, amiért Törökország október elején támadást indított Észak-Szíriában a kurdok által uralt területek ellen, az offenzívában pedig számos civil, köztük sok gyerek is életét vesztette.

Fotó: Bankó Gábor

A demonstrálók között több ismert ellenzéki politikus is feltűnt, többek között az LMP-s Schmuck Erzsébet és Csárdi Antal, a független Szabó Szabolcs, a párbeszédes Tordai Bence vagy a jobbikos Bana Tibor országgyűlési képviselők is.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek