“Gyilkos Erdogan” – zúgta a tömeg a török elnök elleni tüntetésen

Csütörtök délután 2 órakor indult a több száz fős tömeg az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatása ellen.

A tüntetők közül sokan kurd zászlóval és transzparensekkel érkeztek, amelyeken olyan feliratok voltak olvashatóak, mint a “Tömeggyilkosok” vagy a “Terrorista Erdogan”.

A demonstrációt azért szervezték a civilek, mert így akarták kifejezni tiltakozásukat, amiért Törökország október elején támadást indított Észak-Szíriában a kurdok által uralt területek ellen, az offenzívában pedig számos civil, köztük sok gyerek is életét vesztette.

Fotó: Bankó Gábor

A demonstrálók között több ismert ellenzéki politikus is feltűnt, többek között az LMP-s Schmuck Erzsébet és Csárdi Antal, a független Szabó Szabolcs, a párbeszédes Tordai Bence vagy a jobbikos Bana Tibor országgyűlési képviselők is.

Kezdőlap Hírek Belföld "Gyilkos Erdogan" - zúgta a tömeg a török elnök elleni tüntetésen
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek