“Gyerekgyilkos Erdogan” feliratú táblákkal tiltakozik a Momentum a török elnök budapesti látogatása ellen

Ahogy arról korábban írtunk, ma hazánkba érkezik Recep Tayyip Erdogan török elnök, akit Orbán Viktor miniszterelnök fogad Budapesten. A török elnök látogatása idejére több szervezet közös tüntetést is tart a fővárosban, de országszerte lesznek megmozdulások Erdogan ellen.

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX is tiltakozott a török elnök budapesti látogatása miatt: csütörtök éjjel plakátokat ragasztottak a város különböző forgalmas pontjain, délelőtt pedig molinókkal álltak ki. Az akciójukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a török elnök Észak-Szíriában indított offenzívájában már számos kurd civil, köztük sok gyerek is meghalt.

Security Check Required

No Description

Mint arról korábban beszámoltunk, Törökország még október elején indított támadást Észak-Szíriában a kurdok által uralt területek ellen, miután az amerikai csapatok kivonultak onnan és Donald Trump amerikai elnök zöld utat engedett Erdogannak. A magyar kormány más országokéval ellentétben nem ítélte el a török offenzívát, a hazai ellenzék ezért keményen kritizálta is Orbán Viktorékat.

Kezdőlap Hírek Belföld "Gyerekgyilkos Erdogan" feliratú táblákkal tiltakozik a Momentum a török elnök budapesti látogatása...
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek