“Gyerekgyilkos Erdogan” feliratú táblákkal tiltakozik a Momentum a török elnök budapesti látogatása ellen

Ahogy arról korábban írtunk, ma hazánkba érkezik Recep Tayyip Erdogan török elnök, akit Orbán Viktor miniszterelnök fogad Budapesten. A török elnök látogatása idejére több szervezet közös tüntetést is tart a fővárosban, de országszerte lesznek megmozdulások Erdogan ellen.

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX is tiltakozott a török elnök budapesti látogatása miatt: csütörtök éjjel plakátokat ragasztottak a város különböző forgalmas pontjain, délelőtt pedig molinókkal álltak ki. Az akciójukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a török elnök Észak-Szíriában indított offenzívájában már számos kurd civil, köztük sok gyerek is meghalt.

Security Check Required

No Description

Mint arról korábban beszámoltunk, Törökország még október elején indított támadást Észak-Szíriában a kurdok által uralt területek ellen, miután az amerikai csapatok kivonultak onnan és Donald Trump amerikai elnök zöld utat engedett Erdogannak. A magyar kormány más országokéval ellentétben nem ítélte el a török offenzívát, a hazai ellenzék ezért keményen kritizálta is Orbán Viktorékat.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek