A múlt emberei is helyet kaptak a fővárosi cégekben

Ahogy arról már írtunk, kedden megalakult a Fővárosi Közgyűlés. Ilyenkor megszokott intézkedés, hogy a választások után felálló új közgyűlés lecseréli az önkormányzathoz tartozó cégek vezetését a hozzá lojális szereplőkre. Nem történt ez máshogy most sem. A Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat a Gyurcsány-kormány volt tagjaiból is válogatott a felszabaduló helyekre.

Melyeket ezek a cégek és kik kaptak pozíciókat?

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. igazgatósági tagjának választották Draskovics Tibort, volt pénzügyminisztert. A Népszavának azt nyilatkozta, hogy az ellenzéki pártok keresték meg őt az ajánlattal, amire igent mondott, de többet még nem árulhat el.

Szintén igazgatósági tag lett Körömi Attila, aki már a Jobbik és a Fidesz színeiben is volt képviselő, most pedig momentumosként indult Pécsen.

A BKK felügyelőbizottságába Czeglédy Gergő óbudai egyéni képviselő, MSZP-s politikust is beválasztották, akiről a Direkt36 nyomozta ki, hogy üzleti kapcsolatban állt a Fidesszel.

A bizottságban Katona Tamás is helyet kapott, aki 2010 előtt volt már a Pénzügyminisztérium államtitkára, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke, valamint az MSZP pártigazgatója.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatótanácsába Tordai Csaba alkotmányjogászt, a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormányok államtitkárát választották be, valamint Kolber Istvánt, aki a Gyurcsány-kormány fejlesztési minisztere volt.

Ebben a cégben Bodnár Zoltán lett felügyelőbizottsági tag, ő Magyar Liberális Párt 2014-es főpolgármester-jelöltje volt.

Atkári János, Demszky Gábor volt főpolgármester helyettese a Fővárosi Csatornázási Művek igazgatósági tagja lett. A felügyelőbizottságba Szabó István, DK-s politikus került.

Helyett kapott Józsa István volt MSZP-s képviselő, Magyar György ügyvéd és Boruzs András, a Magyar Liberális Párt alapítója, pártigazgatója is. Ők a Fővárosi Vízművek igazgatóságába ültek be.

Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek