A múlt emberei is helyet kaptak a fővárosi cégekben

Ahogy arról már írtunk, kedden megalakult a Fővárosi Közgyűlés. Ilyenkor megszokott intézkedés, hogy a választások után felálló új közgyűlés lecseréli az önkormányzathoz tartozó cégek vezetését a hozzá lojális szereplőkre. Nem történt ez máshogy most sem. A Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat a Gyurcsány-kormány volt tagjaiból is válogatott a felszabaduló helyekre.

Melyeket ezek a cégek és kik kaptak pozíciókat?

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. igazgatósági tagjának választották Draskovics Tibort, volt pénzügyminisztert. A Népszavának azt nyilatkozta, hogy az ellenzéki pártok keresték meg őt az ajánlattal, amire igent mondott, de többet még nem árulhat el.

Szintén igazgatósági tag lett Körömi Attila, aki már a Jobbik és a Fidesz színeiben is volt képviselő, most pedig momentumosként indult Pécsen.

A BKK felügyelőbizottságába Czeglédy Gergő óbudai egyéni képviselő, MSZP-s politikust is beválasztották, akiről a Direkt36 nyomozta ki, hogy üzleti kapcsolatban állt a Fidesszel.

A bizottságban Katona Tamás is helyet kapott, aki 2010 előtt volt már a Pénzügyminisztérium államtitkára, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke, valamint az MSZP pártigazgatója.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatótanácsába Tordai Csaba alkotmányjogászt, a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormányok államtitkárát választották be, valamint Kolber Istvánt, aki a Gyurcsány-kormány fejlesztési minisztere volt.

Ebben a cégben Bodnár Zoltán lett felügyelőbizottsági tag, ő Magyar Liberális Párt 2014-es főpolgármester-jelöltje volt.

Atkári János, Demszky Gábor volt főpolgármester helyettese a Fővárosi Csatornázási Művek igazgatósági tagja lett. A felügyelőbizottságba Szabó István, DK-s politikus került.

Helyett kapott Józsa István volt MSZP-s képviselő, Magyar György ügyvéd és Boruzs András, a Magyar Liberális Párt alapítója, pártigazgatója is. Ők a Fővárosi Vízművek igazgatóságába ültek be.

Kezdőlap Hírek Belföld A múlt emberei is helyet kaptak a fővárosi cégekben
Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek