Országszerte demonstrálnak Erdogan látogatása miatt, mutatjuk hol

November 7-én, csütörtökön Orbán Viktorral találkozik Recep Tayyip Erdogan török elnök Budapesten. Az esemény miatt már keddtől életbe léptek a fővárosban bizonyos közlekedési korlátozások, csütörtökön pedig Erdogan útvonala mentén a keresztutcák is lezárásra kerülnek.

Még októberben a török hadvezetés bejelentette, hogy megtámadta Szíriát, és három belépési ponton keresztül megkezdődött Szíriai Kurdisztán (Rojava) török megszállása, ezért az elnök budapesti látogatása kapcsán a kurdok azt kérték Magyarországtól, hogy vonják blokád alá Budapestet. A tüntetések szervezése el is kezdődött a kurdok és más kisebbségek ellen észak-Szíriában és Törökországban elkövetett háborús és emberiség elleni bűncselekmények miatt.

A látogatás több szempontból is érdekes lesz. Kiemelt figyelem kísérheti Recep Tayyip Erdogan biztonsági embereit, akik nem restek más országokban is azt az erőszakot alkalmazni az elnök megvédésekor, amit Törökországban. Ezt jól bizonyítja az alábbi, Washingtonban készült videó, ahol véresre vertek, vagy épp rugdostak több ellentüntetőt is.

Tüntetések az alábbi helyen és időpontban lesznek (a listát folyamatosan frissítjük, amennyiben további tüntetésről van információd, kérjük küldd el az info@jovotv.hu címre!)

BUDAPEST

14:00 – Oktogon
15:00 -tól menet a Nyugati tér – Margit híd útvonalon a Szél Kálmán térig
Részletek itt: Budapest blokádja Erdogan látogatása ellen

16:00-tól menet a Várban található Ostrom utcába.
Részletek itt: Tiltakozás Erdogan látogatása ellen

17:00-tól gyertyagyújtás és telefon világításával üzenés a várban tartózkodó elnöknek az Id. Antall József rakpartról. Részletek ide kattintva.

18:00-tól találkozó a VI. kerület, Rippl-Rónai – Délibáb utca sarkán, ahonnan a török nagykövetség előtt gyertyagyújtással emlékeznek a kurd áldozatokra.
Részletek itt: Not in my name!

DEBRECEN

17:00 – néma tüntetés a Baltazár Dezső téren

KESZTHELY

18:00 – Békés tiltakozás Erdogan török elnök látogatása ellen

MISKOLC

17:00 – néma tüntetés az Európa téren

Kezdőlap Hírek Belföld Országszerte demonstrálnak Erdogan látogatása miatt, mutatjuk hol

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek