Lemond Borkai Zsolt győri polgármester

Nyílt levelet írt a győriekhez Borkai Zsolt, amelyben bejelentette: a győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek délután 16 órai határidővel lemond a polgármesteri tisztségről.

A gyorplusz.hu weboldalon megjelent nyílt levelét azzal kezdi Borkai, hogy “rendkívül nehéz másfél hónapon vagyunk túl”. Az ellene felhozott vádakat egyetlen dolog kivételével (amelyről videós bizonyíték is előkerült) cáfolja és karaktergyilkosságot, hazug lejárató kampányt emleget.

Mint arról korábban írtunk, Borkairól egy névtelen blogon jelentek meg az önkormányzati választásokat megelőző hetekben olyan felvételek, amelyeken egy szexpartin látható. A blog állításai szerint Borkai prostituáltakkal közösült egy jachton Horvátországban, ahol drogot is fogyasztott társaival (erről azonban nem került elő mind a mai napig bizonyíték).

A kiszivárgott felvételek után Borkai napokig nem szólalt meg, teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, végül rövid nyilatkozatában mégis beismerte, hogy ő látható a videókon, amelyért elnézést kért a családjától.

Botrányai ellenére a választáson ismét bizalmat szavaztak neki a győriek, így bejelentette, a polgármesterségről nem mond le, de a Fideszből kilép, mert nem akarja, hogy ügyei morális hátrányt okozzanak pártjának.

Borkai Zsolt most mégis úgy döntött, hogy lemond a polgármesteri tisztségéről. Ezt azzal magyarázza levelében, hogy nem szeretné személyével hátráltatni a város további fejlődését, de döntésével azért várt eddig, mert olyan embernek szeretné átadni a székét, akit a győriek megválasztottak és képes is a várost elvezetni.

Azzal ugyanis, hogy Borkai lemondásával megvárja az alkuló ülést, azt éri el, hogy a lemondásától számított 120 napon belülre kell ki írnia új polgármester-választást a helyi választási bizottságnak, ez pedig elegendő lehet a Fidesz számára, hogy felépítsenek egy új jelöltet a városban.

Kezdőlap Hírek Belföld Lemond Borkai Zsolt győri polgármester
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek