fbpx

Lemond Borkai Zsolt győri polgármester

Nyílt levelet írt a győriekhez Borkai Zsolt, amelyben bejelentette: a győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek délután 16 órai határidővel lemond a polgármesteri tisztségről.

A gyorplusz.hu weboldalon megjelent nyílt levelét azzal kezdi Borkai, hogy “rendkívül nehéz másfél hónapon vagyunk túl”. Az ellene felhozott vádakat egyetlen dolog kivételével (amelyről videós bizonyíték is előkerült) cáfolja és karaktergyilkosságot, hazug lejárató kampányt emleget.

Mint arról korábban írtunk, Borkairól egy névtelen blogon jelentek meg az önkormányzati választásokat megelőző hetekben olyan felvételek, amelyeken egy szexpartin látható. A blog állításai szerint Borkai prostituáltakkal közösült egy jachton Horvátországban, ahol drogot is fogyasztott társaival (erről azonban nem került elő mind a mai napig bizonyíték).

A kiszivárgott felvételek után Borkai napokig nem szólalt meg, teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, végül rövid nyilatkozatában mégis beismerte, hogy ő látható a videókon, amelyért elnézést kért a családjától.

Botrányai ellenére a választáson ismét bizalmat szavaztak neki a győriek, így bejelentette, a polgármesterségről nem mond le, de a Fideszből kilép, mert nem akarja, hogy ügyei morális hátrányt okozzanak pártjának.

Borkai Zsolt most mégis úgy döntött, hogy lemond a polgármesteri tisztségéről. Ezt azzal magyarázza levelében, hogy nem szeretné személyével hátráltatni a város további fejlődését, de döntésével azért várt eddig, mert olyan embernek szeretné átadni a székét, akit a győriek megválasztottak és képes is a várost elvezetni.

Azzal ugyanis, hogy Borkai lemondásával megvárja az alkuló ülést, azt éri el, hogy a lemondásától számított 120 napon belülre kell ki írnia új polgármester-választást a helyi választási bizottságnak, ez pedig elegendő lehet a Fidesz számára, hogy felépítsenek egy új jelöltet a városban.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

“A helikopterezés néha megmagyarázható, a jacht soha” – a Reflektorban Hajnal Miklós

Megújult formátumban tér vissza a Reflektorban című műsorunk, amiben öt egyperces és öt villámkérdést teszünk fel a politikusoknak. Első vendégünk Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

Ilyen volt a koronavírus túlhájpolása ellen tartott tüntetés

Több százan gyűltek össze péntek este a budapesti Szabadság téren, hogy együtt fejezzék ki nemtetszésüket a koronavírus által okozott korlátozások ellen.

Legújabb podcastünk

audio

RetTENETesen bonyolult, vagy csak szimpla szemfényvesztés a TENET?

Christopher Nolan legújabb és legambíciózusabb filmjét vizsgáltuk a Képmutató podcast tizedik epizódjában.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,354lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek