Ellenzéki előválasztást javasol a Momentum Győrben

A mai napon Borkai Zsolt bejelentette, lemond polgármesteri tisztségéről, ezért hamarosan időközi polgármester-választást rendeznek Győrben.

Nem sokkal a hír megjelenése után Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-helyettese Facebook oldalán arról írt, a párt előválasztást javasol a győri ellenzék számára, hogy Ferencvároshoz és Budapesthez hasonló módon itt is így találják meg a legesélyesebb jelöltet.

Kerpel-Fronius Gábor

MEGÁLLAPODTUNK KARÁCSONY GERGELLYEL, BUDAPEST OKOS- ÉS ZÖLD VÁROSÉRT… FELELŐS FŐPOLGÁRMESTER-HELYETTESE LESZEK A Momentum Mozgalom azért jött létre, hogy gyökeresen megváltoztassuk a magyar politikai kultúrát: szembe kell szállnunk azzal a kultúrával, amelyben a politika mocskos, önérdekkövető, tisztességtelen hivatás. Magunkon kell kezdenünk az új politikai kultúra megvalósítását: meg kell valósítanunk az átláthatóságot, az üvegzseb-politikát, bátorságot és önfeláldozást kell mutatnunk.

Az október 13-i önkormányzati választáson a DK-s Glázer Tímea volt az ellenzéki pártok közös jelöltje, aki nem sokkal maradt le Borkai Zsolt mögött, a Fidesz polgármesterjelöltje 19 308 szavazatot szerzett, míg Glázerre 18 662 szavazat érkezett.

Glázert lapunk is megkereste a polgármester lemondása miatt, kérdésünkre elmondta: még nem születetett döntés arról, hogy ki legyen az ellenzék közös jelöltje, de ő készen áll a megmérettetésre. (Ez még Kerpel-Fronius Gábor Facebook posztja előtt történt.)

A Momentum javaslatára, miszerint előválasztással dőljön el, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a városban, a Mércének úgy nyilatkozott Glázer: jó ötletnek tartja az előválasztást és szívesen elindulna azon is.

Kezdőlap Hírek Belföld Ellenzéki előválasztást javasol a Momentum Győrben
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek