Ellenzéki előválasztást javasol a Momentum Győrben

A mai napon Borkai Zsolt bejelentette, lemond polgármesteri tisztségéről, ezért hamarosan időközi polgármester-választást rendeznek Győrben.

Nem sokkal a hír megjelenése után Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-helyettese Facebook oldalán arról írt, a párt előválasztást javasol a győri ellenzék számára, hogy Ferencvároshoz és Budapesthez hasonló módon itt is így találják meg a legesélyesebb jelöltet.

Kerpel-Fronius Gábor

MEGÁLLAPODTUNK KARÁCSONY GERGELLYEL, BUDAPEST OKOS- ÉS ZÖLD VÁROSÉRT… FELELŐS FŐPOLGÁRMESTER-HELYETTESE LESZEK A Momentum Mozgalom azért jött létre, hogy gyökeresen megváltoztassuk a magyar politikai kultúrát: szembe kell szállnunk azzal a kultúrával, amelyben a politika mocskos, önérdekkövető, tisztességtelen hivatás. Magunkon kell kezdenünk az új politikai kultúra megvalósítását: meg kell valósítanunk az átláthatóságot, az üvegzseb-politikát, bátorságot és önfeláldozást kell mutatnunk.

Az október 13-i önkormányzati választáson a DK-s Glázer Tímea volt az ellenzéki pártok közös jelöltje, aki nem sokkal maradt le Borkai Zsolt mögött, a Fidesz polgármesterjelöltje 19 308 szavazatot szerzett, míg Glázerre 18 662 szavazat érkezett.

Glázert lapunk is megkereste a polgármester lemondása miatt, kérdésünkre elmondta: még nem születetett döntés arról, hogy ki legyen az ellenzék közös jelöltje, de ő készen áll a megmérettetésre. (Ez még Kerpel-Fronius Gábor Facebook posztja előtt történt.)

A Momentum javaslatára, miszerint előválasztással dőljön el, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a városban, a Mércének úgy nyilatkozott Glázer: jó ötletnek tartja az előválasztást és szívesen elindulna azon is.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek