Polt Pétert legfőbb ügyésznek, Handó Tündét alkotmánybírónak választották – az ellenzék kivonult az ülésteremből

Az Országgyűlés hétfői ülésén 9 évre meghosszabították Polt Pétert legfőbb ügyész megbízatását, Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal elnökét pedig alkotmánybírónak választották.

Az ellenzék által rendszeresen kritizált Polt Péter újraválasztását Áder János köztársasági elnök javaslatára fogadta el a kormánypárti többség titkos szavazáson. A kinevezéshez a parlamenti képviselők kétharmadának támogatására volt szükség, ezt a Fidesz-KDNP az ellenzéki pártok nélkül is simán biztosította Poltnak.

Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét a kormánypártok javaslatára alkotmánybírónak választotta a Ház, szintén titkos szavazáson. Handó Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyét vette át a testületben, megbízatása 12 évre szól.

Az ellenzék sem Poltot, sem Handót nem támogatta a kinevezésében, az ennek ellenére is előre borítékolható eredmény kihirdetése alatt az ellenzéki képviselők nem jelentek meg az ülésteremben. Így Polt és Handó eskütételére is csak a kormánypárti képviselők előtt került sor.

Kezdőlap Hírek Belföld Polt Pétert legfőbb ügyésznek, Handó Tündét alkotmánybírónak választották - az ellenzék kivonult...

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek