Polt Pétert legfőbb ügyésznek, Handó Tündét alkotmánybírónak választották – az ellenzék kivonult az ülésteremből

Az Országgyűlés hétfői ülésén 9 évre meghosszabították Polt Pétert legfőbb ügyész megbízatását, Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal elnökét pedig alkotmánybírónak választották.

Az ellenzék által rendszeresen kritizált Polt Péter újraválasztását Áder János köztársasági elnök javaslatára fogadta el a kormánypárti többség titkos szavazáson. A kinevezéshez a parlamenti képviselők kétharmadának támogatására volt szükség, ezt a Fidesz-KDNP az ellenzéki pártok nélkül is simán biztosította Poltnak.

Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét a kormánypártok javaslatára alkotmánybírónak választotta a Ház, szintén titkos szavazáson. Handó Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyét vette át a testületben, megbízatása 12 évre szól.

Az ellenzék sem Poltot, sem Handót nem támogatta a kinevezésében, az ennek ellenére is előre borítékolható eredmény kihirdetése alatt az ellenzéki képviselők nem jelentek meg az ülésteremben. Így Polt és Handó eskütételére is csak a kormánypárti képviselők előtt került sor.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek