A sajtóból tudta meg Demeter Márta, hogy vádat emeltek ellene

Hivatali visszaélés miatt emelt vádat a Központi Nyomozóügyészség Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ellen – számolt be róla az MTI.

A képviselőnőt az ügyészség azzal vádolja, hogy 2018 szeptemberében a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, amelyeket aztán közösségi oldalán azzal a kommentárral hozott nyilvánosságra, hogy a Honvédség törvénysértő módon szállította katonai repülőn a miniszterelnök lányát.

Az ügyészség szerint ez valótlan állítás volt, ráadásul Demeter nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra.

Polt Péter legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette a képviselőnő mentelmi jogát, akit gyanúsítottként ki is hallgattak az ügyben, ám akkor vallomást nem tett, majd panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Demeter Mártát telefonon értük utol, aki lapunk megkeresésére elmondta: ő és a jogi képviselője sem kapott hivatalos tájékoztatást az ügyben, a vádemelésről a sajtóból értesültek. A képviselőnő nem lát különösebb meglepetést abban, hogy miután a Fidesz a legfőbb ügyészt tegnap újabb 9 évre újraválasztotta, Polt Péter nagy lendülettel folytatja az eljárásokat az ellenzéki képviselők ellen. 

Demeter megerősítette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el, csak végezte a munkáját, ami nyilvánvalóan zavarja a hatalmat gyakorlókat. Az elmúlt időszakban sorra nyeri a sajtópereket az ügyben őt alaptalanul vádoló a kormánypárti média ellen, valamint adatigénylései ügyeiben is rendre neki ad igazságot a bíróság, ez lehet az oka annak, hogy új lendületet kapott az ellene elindított koncepciós eljárás. 

Demeter egyébként néhány hónapja adta hírül Facebook oldalán, hogy gyermeket vár párjával. Ennek kapcsán a képviselőnő annyit mondott, ez nem befolyásolja munkájában, inkább erőt ad neki a küzdelemben.

Demeter Márta

Az államtitkár sarokba szorult, egyetlen kérdésre sem tudott válaszo… lni: Mit profitáltak ezekből az üzletekből a magyar emberek? 1. 2013 őszén jelentették be a magyar sajtóban, hogy a Garancsi István által tulajdonolt Market Építő Zrt. az oroszországi Lipeckben összesen 65.000 négyzetméternyi, sportcsarnokokból álló komplexum megépítését kezdi meg.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek